De 10 leukste sprookjes - Artikelpost

De 10 leukste sprookjes

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 496 | Aantal woorden: 705 | Datum: | 0 commentaar

RoodkapjeSprookjes zijn leuk. Je hebt ze vast al veel gehoord toen je klein was en nu wil je ze doorvertellen aan je kinderen en wellicht zelfs kleinkinderen. Maar hoe gaan die sprookjes ook alweer en niet te vergeten, wat waren de leukste sprookjes die je van vroeger kende. Daarom in dit artikel de leukste 10 sprookjes (in ieder geval mijn leukste sprookjes) waarmee je weer even terug kan denken aan vroeger en met veel plezier kunt vertellen.

 

 1. Roodkapje  Het allerleukste sprookjer dat ik ken is Roodkapje. Dit sprookje gaat over een meisje dat altijd een rood jasje met kapje draagt en op een dag naar haar zieke oma wordt gestuurd. Ze moet een mandje met lekkers brengen. Echter onderweg raakt ze van het pad af en komt de grote boze wolf tegen...
 2. Doornroosje
  Doornroosje is het sprookje over een prinses die zich prikt aan een spinnewiel. Ze valt 100 jaar in slaap, wachtend tot de prins op het witte paard haar wakker komt kussen.
 3. Sneeuwwitje
  Een klassieker. Sneeuwwitje heeft een stiefmoeder die de mooiste van het land wil zijn. Dit lukt, totdat Sneeuwwitje volwassen wordt. Dan beveelt de stiefmoeder Sneeuwwitje te doden. In haar vlucht komt ze de 7 dwergen tegen,
 4. Repelsteeltje
  Een arme molenaar heeft een knappe dochter. Als de koning op zoek is naar een meisje om mee te trouwen jokt hij een beetje dat zijn dochter stro in goud kan veranderen. De koning besluit dat te willen zien en sluit de dochter op in de kerker totdat ze stro in goud heeft veranderd.
 5. Ali Baba en de veertig rovers
  Per ongeluk komt Ali Baba erachter dat rovers goud, zilver en diamanten in een grot hebben verstopt. Met de woorden Sesam open u gaat de grot magisch open. Lukt het Ali Baba de rovers te verslaan en de kostbaarheden mee te nemen?
 6. Vrouw Holle
  Vrouw Holle is een magisch sprookje over een meisje dat terechtkomt in een wereld vol fantasie, maar door goed te zijn voor anderen er rijker uitkomt.
 7. De Bremer Stadsmuzikanten
  Het asiel was ook vroeger geen pretje. Daarom besluiten een aantal afgedankte dieren naar Bremen te gaan om muziek te maken. De Bremer stadsmuzikanten halen Bremen echter nooit als ze stuiten op een rovershol. Welke truc halen ze uit om de rovers te verjagen?
 8. Aladin en de wonderlamp
  Aladin wordt door een sluwe koopman meegelokt om een lamp uit de grot te halen. Deze lamp is echter betoverd en als je erover wrijft komt er een geest tevoorschijn. Deze geest vervult drie wensen. Kiest Ali Baba voor de juiste wensen?
 9. Assepoester
  Ook Assepoester heeft een boze stiefmoeder en stiefzussen. Zij maken Assepoester tot slavin. Dan is er het feest van de prins. Ook Assepoester wil daarheen, maar ze mag pas als alle klusjes af zijn. Dan helpt een fee haar en beleeft ze de avond van haar leven. Maar is dit voor altijd?
 10. De wolf en de zeven geitjes
  De wolf is een veel voorkomende slechterik in sprookjes. Ook in het sprookje De wolf en de zeven geitjes is dit het geval. Via een sluwe truc weet hij het huis van de geitjes binnen te komen. Hij eet ze op, maar 1 is zo slim zich in de klok te verstoppen. Weet het kleine geitje de wolf te stoppen?
Met deze ljist met de 10 leukste sprookjes heb ik je laten zien welke sprookjes ik leuk vind. Een compleet overzicht sprookjes vind je op www.deleukstesprookjes.nl. Heb jij nog leuke sprookjes die je mist in de top 10 over die je op deleukstesprookjes.nl zou willen terugzien laat het dan even weten!

 

Over de Auteur

Erik Dekker is vader van 3 kinderen en vindt het leuk om leuke sprookjes te verzamelen. Deze bundelt hij op www.deleukstesprookjes.nl. Daarnaast verzamelt hij Kinderliedjes van vroeger. Kijk voor contactgegevens even op een van de twee websites.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo