FB pix De geschiedenis van de dameslaars - Artikelpost

De geschiedenis van de dameslaars

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1361 | Aantal woorden: 595 | Datum: | 0 commentaar

In principe zijn laarzen gewoon laarzen toch? Of het nu gaat om de meest comfortabele laars die in jouw kast hebt staan of als het gaat om de nieuwste en glimmende stilettos. Uiteindelijk zijn het gewoon schoenen, ja toch? Maar meer wetenschap over de geschiedenis van de dameslaars zou jouw mening over dit onderwerp misschien kunnen wijzigen.

 

De laars wordt eigenlijk al eeuwenlang gedragen. Tot de jaren zestig van de vorige eeuw werden laarzen vrijwel uitsluitend gebruikt voor bijvoorbeeld paardrijden of bij extreme weersomstandigheden. Laarzen waren toen ook behoorlijk oncomfortabel, tegen het pijnlijke aan. Maar in de zestiger jaren ontstond een enorme vraag naar zogenaamde  Go-Go laarzen. Dit was voornamelijk het gevolg van hit "These boots are made for walking" gezongen door Nancy Sinatra. Op deze groeiende belangstelling werd door Warenhuizen en schoenenwinkels snel gereageerd en vanaf dat moment maakten laarzen een snelle opmars in zowel tijdschriften als ook op televisie. De hoge schoen werd vanaf dat moment geassocieerd met een sterke, stoere en sexy vrouw.

 

Ontwerpers sloten zich aan bij deze opmars en maakten de laars een essentieel onderdeel van hun kledinglijnen, voor elke gelegenheid en voor elke stijl. De laars werd een toonbeeld van vrijheid, emancipatie en individualiteit. De voeten die zo lang verborgen bleven onder lange rokken, drukten voortaan eigenwaarde uit, vrouwelijkheid, girl power. Net als  vrouwen zelf, hebben voeten een lange weg afgelegd en zich bevrijd van onderdrukking.

 

Tegenwoordig is er een stel laarzen voor elk type vrouw, voor elke persoonlijkheid, voor elke stemming en voor elke status. Maar, als je morgen je favoriete paar aantrekt, onthoud waar de laars voor staat en hoe vrouwen wereldwijd hebben gevochten voor hun vrijheid. En als je man begint te protesteren over je zoveelste aankoop, vertel hem dit verhaal. Als hij het dan nog niet begrijpt, is het time to start walking.Over de Auteur

Door Floor Uitterhoeve.

Op zoek naar mooie en betaalbare laarzen die kracht en vrijheid uitstralen? Ga naar www.duoboots.nl voor laarzen met gewone, extra wijde of juist extra smalle schacht.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo