FB pix De Nationale Beroepengids.nl: Een nieuwe aanwinst voor de arbeidsmarkt in Nederland - Artikelpost

De Nationale Beroepengids.nl: Een nieuwe aanwinst voor de arbeidsmarkt in Nederland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2397 | Aantal woorden: 636 | Datum: | 0 commentaar

Een aantal maanden geleden richtte de twee initiatiefnemers Robert van El en Joris Dekkers ‘De Nationale Beroepengids’ op. Deze online gids wordt de grootste nieuws- en informatieverstrekker op het gebied van beroepen, salarissen en de arbeidsmarkt en nog veel meer. Zij maken deze informatie beschikbaar voor verschillende doelgroepen in Nederland. De website www.nationaleberoepengids.nl telt inmiddels bijna ruim 400 beroepsprofielen.

 

Waarom een online beroepengids?

Niets is lastiger dan vertellen wat een beroep nou eigenlijk inhoudt, wat de kansen zijn op de arbeidsmarkt en welke opleidingen er bij een beroep passen. Dat dachten ook de oprichters Robert en Joris. Zij ontwikkelden de website www.nationaleberoepengids.nl en vulde deze met alle mogelijke informatie rondom beroepen, sectoren en opleidingen etc.

 

 

Doelgroep

De Nationale Beroepengids maakt deze informatie voor een breed publiek beschikbaar. “Deze website is niet alleen voor werkzoekenden, maar ook voor scholieren, studenten, loopbaancoaches en recruiters bedoeld,” aldus Robert van El. Al deze mensen kunnen op de website informatie vinden over beroepen die relevant is en voorheen nog nauwelijks beschikbaar was.

 

Joris Dekkers: “Uiteindelijk willen we het grootste informatieportaal voor beroepen, opleidingen, arbeidsmarktnieuws en salarissen worden.” De bezoekers van de website kunnen naast informatie lezen, ook interactief deelnemen aan enquêtes en verschillende onderzoeken en/of statistieken bekijken.

 

De Nationale Beroepengids creëert partnerships met andere relevante websites. Op die manier hopen de oprichters uitzendbureaus, beroepsprofessionals en andere organisaties aan zich te binden. “Wij willen het startpunt worden van studerend en werkend Nederland,” vervolgt Dekkers.

 

Waarin onderscheidt de Nationale Beroepengids.nl zich?

Het vernieuwende bij de Nationale Beroepengids is dat men beroepen zeer structureel en uitgebreid beschrijft, aan de hand van 10 categorieën. Zo wordt per beroep bekeken wat de beroepstaken zijn, welke competenties noodzakelijk zijn, welke vooropleidingen aansluiten, welke persoonlijkheid bij een beroep past, wat de arbeidsvoorwaarden zijn, met wie je in contact komt, wat het arbeidsmarktperspectief is, in welk type organisaties je komt te werken enz. Daarnaast vindt men allerlei statistieken die naar voren komen uit de Nationale Beroepen Enquete waardoor beroepen ook een subjectievere inslag krijgen. Hoe gelukkig zijn mensen in hun beroep? Zijn ze tevreden met hun salaris?

 

Enkele feiten en prognoses

- Er werken momenteel 15 tot 20 mensen part- en full-time bij de Nationale Beroepengids, dat is gevestigd aan de Springweg in Utrecht. - Binnen 3 maanden moeten er minimaal 1000 beroepsprofielen online staan en een begin gemaakt zijn met de koppelingen tussen beroepen en potentiële opleidingen, organisaties en werkgevers. - De Nationale Beroepen Enquete is inmiddels door 1120 mensen ingevuld.

Waar dit initiatief gaat eindigen weten de oprichters ook niet. Voorlopig is er in elk geval genoeg werk aan de winkel.

Het initiatief is te zien op: www.nationaleberoepengids.nl  

Voor opleiders, vacaturesites, bedrijven, beurzen en organisaties is er de mogelijkheid om samen te werken en te adverteren. Men kan contact opnemen via info@nationaleberoepengids.nlOver de Auteur

Nicky Voorwerk is vierdejaars Communicatiestudent aan de Hoge School van Utrecht. Naast haar studie bekleed ze de functie Junior marketing en communicatiemedewerker.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo