FB pix De nieuwe hipster trend - Artikelpost

De nieuwe hipster trend

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1022 | Aantal woorden: 736 | Datum: | 1 commentaar

Het bouwen van een unieke fiets is een echte trend geworden in Nederland. Deze trend komt overwaaien uit New York. De fiets wordt een Fixed Gear bike genoemd. Wat is nou zo’n Fixed Gear bike. Eigenlijk is het gewoon een oerfiets, een omgebouwde fiets met hetzelfde systeem als de fiets van vroeger. De achternaaf is verbonden met het achterste kettingwiel. Hierdoor blijven de pedalen doordraaien wanneer de wielen nog aan het rollen zijn. Je blijft dus als het ware de hele tijd door fietsen zolang de wielen nog in beweging zijn. Door met heel veel kracht terug te trappen, kun je met deze fiets remmen. Het is ook mogelijk om achteruit te fietsen. De fiets wordt getuned door eigen racefiets onderdelen aan de fiets toe te voegen. Deze fietsen zijn erg populair geworden onder de hipsters in Nederland, maar persoonlijk denk ik dat de fiets door heel Nederland erg populair wordt.

Van racefiets onderdelen naar een unieke fiets

We weten nu wat een Fixed Gair bike is, maar waarom is het nu zo populair? De fietsen zijn erg populair, omdat ze uniek zijn. Een echte hipster maakt zijn bike zelf door een oude racefiets op te kopen en hier nieuwe racefiets onderdelen op te zetten. Deze racefiets onderdelen worden ook vaak nog zelf bewerkt. Je bent dus de enige in Nederland die zo’n fiets in zijn bezit heeft. Waarschijnlijk is dit ook de reden waarom de fietsen zo populair zijn onder hipsters. Zij willen alternatief zijn, anders dan alle anderen.

Het principe van een Fixed Gair bike werkt als volgt: Je koopt een oude racefiets op, deze racefiets strip je vervolgens volledig. Je zorgt dat de achternaaf en het achter tandwiel in verband staan met elkaar. Dit is namelijk het hele principe van zo’n Fixed Gair bike. Wanneer je dat gedaan hebt kun je zo’n bike volledig in eigen stijl tunen. Je kunt racefiets onderdelen kopen voor je fiets, maar ook mountainbike onderdelen of BMX onderdelen.

Waar komt het vandaan?

De Fixed Gear is ontstaan door het baanwielrennen, bij deze sport wordt dezelfde techniek gebruikt als bij de Fixed Gear fietsen nu gebruikt wordt. Door deze techniek voel je de baan beter aan, dit komt doordat alles met elkaar in verbinding staat. Ook kun je meer snelheid maken wanneer de trappers automatisch door blijven draaien. In de jaren 80 en 90 ondervonden ook fietskoeriers dat het best makkelijk pakketjes bezorgen is met zo’n fiets. Zij scheurden van de straten van New York zonder remmen, want een echte Fixie heeft ook geen remmen. Dit doe je met je eigen beenkracht. Op dat moment is een beetje de fietskoerier cultuur ontstaan. Deze is nu over komen waaien naar Nederland, zoals zoveel dingen uit de Verenigde Staten.

De trend zet voort

Hipsters rijden op Fixies, dat weten we nu. We weten ook dat het is ontstaan door het baanwielrennen. Wat we nog niet weten is hoe de trend zich voort zal gaan zetten. Zullen naast Hipster ook andere subculturen op de Fixies stappen? Niemand kan natuurlijk in de toekomst kijken en daarom zullen we het ook niet te weten komen. Mijn voorspelling is echter dat deze trend zich razend snel door Nederland zal verspreiden. De hipsters waren de voorgangers en straks stapt ook de gewone jongen uit het drop op de Fixed Gear. De drempel is ook niet heel hoog. Een oud racefiets frame kun je tegenwoordig voor een paar tientjes kopen en Racefiets onderdelen kopen kun je zo duur maken als je zelf wilt. De enige verplichte aanschaf die je moet doen om een echte Fixed Gear bike te maken is een kettingwiel die aan de achternaaf bevestigd kan worden. Natuurlijk kost het ook heel wat tijd om zo’n Fixed Gear bike te maken.

 

Hoe denken andere mensen over de Fixies? Gaat het door komen in Nederland? En is het hot or not? Over de Auteur

Gek op fietsen

Gek op sport

Gefascineerd geraakt door de Fixed Gear bike(nieuwe hobby wellicht?)

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Tue, 22 Oct 2013 at 4:46 PM, by Jolien
Zeer interessant!

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo