FB pix De paranormale wereld en haar verschijnselen - Artikelpost

De paranormale wereld en haar verschijnselen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2493 | Aantal woorden: 565 | Datum: | 0 commentaar

De meeste mensen hebben geen verklaring voor paranormale verschijnselen. Vooral voor Westers ingestelde mensen is het paranormale vooral iets vreemds uit verre oorden. Steeds meer Westerse mensen gaan zich echter ook met bovennatuurlijke fenomenen bezighouden.

Binnen de paranormale wereld zijn er verschillende fenomenen die de belangstelling trekken. Channeling, telepathie en telekinese zijn fenomenen die in dit artikelen zullen worden behandeld. Ook gaan er regelmatig mensen naar bekende lokaties in de hoop een UFO te spotten.

Channeling

Channeling is een verschijnsel waarmee men via gedachtenkracht contact heeft met een geest. Als techniek wordt het vooral door paranormale mediums gebruikt. Zij helpen daarmee mensen contact te leggen met een dierbare. Sommige mediums zijn bekend. Zo had Char Margolis een eigen TV show: Char het Medium. Ook is Derek Acorah een bekend medium.

Telepathie en telekinese

Telepathie is in paranormale kringen een bekend fenomeen. Hierbij vangt de ene persoon de gedachten van de andere persoon op. Meerdere mensen zeggen bijvoorbeeld dat zij iemand tegenkomen die zij jarenlang niet hebben gezien, net toevallig nadat zij aan deze persoon dachten. Veel mensen zien dit als een vorm van telepathie. Bij telekinese of psychokinese kan men voorwerpen met gedachtenkracht verplaatsen of laten vervormen.

Glaasje draaien

Iets waarbij men zelf contact met een geest probeert te leggen is het beruchte glaasje draaien. Men maakt een rond bord met aan de rand van het bord alle letters van het alfabet. Om een geest op te roepen legt men een glas ondersteboven op dit bord. Men legt vervolgens een vinger op de onderkant van het glas. Nu moet men vragen naar de overleden persoon en of deze wil communiceren. Bij succesvol glaasje draaien kan de overledene nu via de armen van de personen die hun vinger op het glas hebben gelegd, het glas verplaatsen naar de letters en cijfers. Door de letters en cijfers achter elkaar te lezen kunnen de antwoorden van de overledene worden gevormd.

Bandstemmen

Men zegt dat er ook contact met het hiernamaals via elektronische apparatuur kan plaatsvinden. Dit verschijnsel wordt bandstemmen opnemen genoemd. Het is een alternatieve manier om contact met het hiernamaals te leggen. Verschillende mensen in Nederland houden zich bezig met het opnemen van bandstemmen.

Buitenaards leven en UFO's

Mensen die onderzoek doen naar het bestaan van UFO's en buitenaards leven, doen dit meestal op semi-wetenschappelijek basis. Hierbij wordt over het algemeen geen gebruik gemaakt van paranormale gaves. Men probeert echter juist keihard bewijs boven tafel te krijgen.

Zijn paranormale verschijnselen wel echt?

Het al dan niet echt bestaan van telekinese, channeling of telepathie wordt over het algemeen in het midden gelaten. De verschijnselen zijn zeldzaam. Dat het zo zeldzaam is, vinden de skeptici, toont aan dat er op dat moment net sprake was van toeval. Wanneer het echt zou gaan om paranormale verschijnselen zouden ze juist veel vaker optreden. Personen die wel in het paranormale geloven zeggen daarop dat mediums soms zeer gedetailleerde informatie kunnen geven, waardoor er geen sprake kan zijn van toeval.Over de Auteur

De schrijver van dit artikel heeft brede interesse voor paranormale verschijnselen, zoals channeling en EVP.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo