De rol van de bruidegom bij de bruiloft - Artikel Post - Artikel Marketing

De rol van de bruidegom bij de bruiloft

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 118 | Aantal woorden: 537 | Datum: | 0 commentaar

Trouwen: bij het woord alleen al krijgen we meteen de associatie met een vrouw in een prachtige witte jurk. Maanden aan voorbereiding gaan aan de bruiloft vooraf, waarbij het uitzoeken van de jurk het allerbelangrijkste is. Maar soms lijkt het wel alsof de bruidegom slechts figurant is op de mooiste dag van háár leven. Maar wat zijn eigenlijk de taken van hém in aanloop naar de trouwerij?

Het trouwvervoer regelen

Ja, de auto is natúúrlijk een taak voor de man. Wees wel zo slim om te peilen bij je aanstaande wat haar een leuke manier lijkt om naar de plaats van bestemming gereden te worden. Maar uiteindelijk ben jij het die beslist of het een Cadillac, Rolls Royce of juist een ouderwetse Kever wordt. En vergis je niet: dit kan best een lastige klus zijn, die de nodige tijd in beslag kan nemen. Begin dus zeker een paar maanden van tevoren met je zoektocht.

Het bruidsboeket

Tsja, hier maakt zij zich waarschijnlijk meer druk om dan jij, maar toch schijnt het uitzoeken van een bruidsboeket de taak van de man te zijn. Wellicht interesseren die bloemen jou echt helemaal niets, voor je aanstaande vrouw zijn ze érg belangrijk. Verdiep je dus in de kleuren die horen bij het thema van de bruiloft en vraag vooral ook wat zij ongeveer verwacht. En een vriend (of beter: vriendin) vragen om mee te gaan is natuurlijk nooit een slecht idee.

Je trouwpak

Ho, vergeten we niet iets? Niet alleen de bruid wil er op de bruiloft op haar allerbest uitzien, ook voor de man is het kiezen van een geschikt pak een ‘dingetje’. Twee dingen zijn belangrijk: je moet je fijn voelen in het pak en er goed in kunnen bewegen én het moet aansluiten bij de trouwjurk van je aanstaande. Aangezien ze je natuurlijk niet gaat vertellen wat voor jurk ze heeft uitgekozen, kun je hiervoor terecht bij haar moeder of een van de anderen die is mee geweest met het passen van de jurk. Vraag diegene of zij (of in een enkel geval hij) ook met jou mee wil naar de bruidsmodezaak.

De speech

Aan het eind van de avond houdt de bruidegom traditioneel een speech, waarin de gasten bedankt worden en je natuurlijk nog eens heel duidelijk maakt dat de bruid de meest fantastische vrouw op deze aarde is. Sommigen zullen deze speech bij wijze van spreken zo uit hun mouw schudden, anderen zien er toch enigszins tegenop. Ben je geen geboren spreker? Houd het dan vooral kort maar krachtig en oefen de speech thuis een aantal keer. Overigens is het sowieso niet aan te bevelen om een toespraak van een halfuur te houden: het is feest, mensen willen nog even dansen!Over de Auteur

Bruidshuis Dokter - de Graaf uit Kampen heeft een ruime collectie bruidsjurken van bekende merken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[244 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo