De voordelen van je debiteurenbeheer uitbesteden - Artikelpost

De voordelen van je debiteurenbeheer uitbesteden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 310 | Aantal woorden: 906 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer je een eigen zaak hebt dan zorg je ook dat je werkzaamheden gefactureerd worden. Naar aanleiding van de factuur kan de klant dan het betreffende bedrag voldoen voor de prestatie(s) die jij hebt geleverd. De facturen boek je in in de debiteurenadministratie. De debiteurenadministratie geeft exact aan hoeveel geld je nog van je klanten moeten ontvangen en zijn in principe dus een overzicht van je inkomsten, maar ook van je af te dragen omzetbelasting. Het is juist daarom ook dat een debiteurenadministratie goed bijhouden uitermate belangrijk is. Vooral wanneer klanten te laat of juist helemaal niet betalen, moet je hier snel achteraan en op de voet volgen. Wanneer je bedrijf groeiende is en je vaak maar weinig tijd over hebt om je met de administratie bezig te houden, komt toch vaak de vraag op wat te doen? Je kunt ervoor kiezen om iemand in dienst te nemen, maar je kunt er ook voor kiezen om je debiteurenbeheer uit te besteden. Hierbij daarom de voordelen van je debiteurenbeheer uitbesteden.

 

Meer tijd
Vooral wanneer je een eenmanszaak hebt en je volop met je vak bezig bent, is er maar weinig tijd over om de administratie te doen. En wanneer je het in de late uurtjes het nog moet doen, dan is de kans groot dat je het niet nauwkeurig doet. Wanneer je het debiteurenbeheer gaat uitbesteden dan zul je weer alle tijd hebben om te doen waar je goed in bent. Je hoeft ‘s avonds niet meer verplicht urenlang achter je pc te zitten om de administratie te doen en je kunt gewoon van je gezin genieten.


Kosten


Wanneer je iemand in dienst neemt om de facturatie en de debiteurenadministratie te laten doen, dan moet je rekening houden met maandelijkse vaste loonkosten. Deze kosten komen maandelijkse terug en je krijgt er ook nog een loonadministratie bij. Wanneer je het debiteurenbeheer gaat uitbesteden zul je alleen de kosten doorberekend krijgen op basis van de hoeveelheid werk of het aantal bestede uren.


Kennis


Wanneer je niet zo thuis bent in administratieve zaken, dan kan het uitbesteden heel handig zijn. Het bedrijf waar je de debiteurenadministratie aan uitbesteed heeft alle kennis in huis en kan ook adequaat reageren, wanneer een klant niet betaald.


Continuïteit

 

Of je de debiteurenadministratie nu zelf doet of je iemand inhuurt, bij ziekte komt je administratie stil te liggen en dat kan rampzalig voor je onderneming zijn. Bij het uitbesteden van je debiteurenbeheer is de continuïteit juist gewaarborgd.

Over de Auteur

Sanne vermeulen 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[307 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[182 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo