FB pix Hoe werkt een kopieermachine - Artikelpost

Hoe werkt een kopieermachine

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1584 | Aantal woorden: 359 | Datum: | 0 commentaar

Natuurlijk weet iedereen dat kopieermachines een pagina of een document van een gegeven formaat reproduceren. Echter vroeger ging dit heel anders dan tegenwoordig. De moderne kopieermachines reproduceren pagina's of een foto op digitale wijze waarbij het vroeger analoog werd gedaan. De hedendaagse kopieermachine doet dit door een scan te maken van het te kopiëren document en dit vervolgens uit te printen.

Kopieermachines van vroeger

Het maken van een kopie ging op de ouderwetse kopieermachine via een zogenaamde drum in combinatie met een elektronisch geladen rol die dan negatief geladen was. Door het witte gedeelte schijnt licht. De witte delen van het te kopiëren blad laten dus licht door dat dan als het ware op de drum valt. Hierdoor ontlaadt deze drum zich alleen op de plaatsen waar dus het licht werd doorgelaten. De delen waar geen licht op valt die blijft dan negatief geladen en trekt toner aan wanneer deze langs de negatief geladen delen wordt gehaald. Dit zijn de zwarte delen. Het te kopiëren document is nu door de witte en zwarte delen dus geprojecteerd op de drum. Wanneer de drum vervolgens langs een wit vel wordt gehaald dan hecht de toner aan dit papier en laat het de drum los. Door dit proces is uiteindelijk een afbeelding te zien is op het lege blaadje papier (dat meestal oorsprinkelijk wit is).

Moderne kopieermachines

De moderne kopieermachines werken, zoals eerder aangegeven, toch heel anders. Een nieuwe meer moderne kopieermachine heeft een afzonderlijke scanner en afzonderlijke printer die dan ook vaak door de gebruiker afzonderlijk te gebruiken zijn. De afbeelding wordt gewoon eerst digitaal gescand voordat hij wordt uitgeprint. Het scannen gaat door middel van het opvangen van de intensiteit van licht die door het document heen schijnt. De printer kan de afbeelding vervolgens meerdere malen afdrukken.Over de Auteur

Voor meer informatie over grootformaat kopieermachines kunt u terecht bij Regma Nederland BV.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo