FB pix Denk Aan Je Rug! - Artikelpost

Denk Aan Je Rug!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2104 | Aantal woorden: 694 | Datum: | 0 commentaar
Mensen zitten op een stoel omdat ze bijvoorbeeld aan het werken zijn, omdat ze moeten wachten of gewoon om even heerlijk te relaxen. Toch kun je bij het zitten op een stoel last gaan krijgen van jouw rug.

De pijn in je rug komt door het design van de stoel waarop je zit. Waar de meeste rugklachten bij mensen en al helemaal bij arbeiders vandaan komen kan zonder veel moeite worden ontdekt zodra je kijkt naar het ontwerp van de stoel.

De ontwerpers hebben niet de intentie om stoelen te ontwikkelen die pijn en een gebrek aan comfort veroorzaken, want dan zouden ze snel failliet gaan.

Zelfs de meest ideale gemaakte stoelen worden slechter voor je postuur over tijd.

Wanneer is een stoel nou echt correct ontworpen?

  • Een groot aantal mensen merken direct, of toch vrij snel, dat een stoel van goede kwaliteit is en dat er met zorg aan gewerkt is. Dit omdat deze stoel merkbaar comfortabel zit.
  • Wat ook belangrijk is, is de duurzaamheid van de stoel en bovendien moet de stoel er ook mooi uit zien.
  • Ondanks dat comfort zo zalig is hoeft dit niet ideaal te zijn voor je houding.

Het komt regelmatig voor dat mensen lekker met hun laptop op de bank liggen. Wellicht voelt dit comfortabel aan maar het is zeker niet ideaal voor je postuur. Dat een stoel ideaal is voor je postuur dat is, zeker voor mensen die veel en lang achter hun bureau op het kantoor zitten, van groot belang. Dit is al helemaal waar zodra je kijkt naar de werkplaatsen van nu, waar laat werken bijna de norm is geworden. Eigenlijk zou je, om er zeker van te zijn dat een bepaalde stoel op de voor jou beste manier ontworpen is, gewoon een lange tijd (meerdere uren) op deze stoel moeten gaan zitten zodat je kunt voelen of de stoel zelfs dan nog comfortabel blijft. Een slim idee is om te kijken of een stoel 'ergonomisch' is. Zodra een stoel ergonomisch is dan heeft de stoel rugsteun naast dat de stoel comfortabel is. Hoe prachtig en stijlvol de stoel is vorm gegeven dat is, vanuit gezondheidsoogpunt gezien, toch iets minder belangrijk dan de ontspanning of rugsteun geboden door deze stoel.

Ondanks het belang van steun van de rug, ondersteuning en comfort voor het lichaam hebben veel meubel designers hun prioriteiten toch elders. Liever maakt een ontwerper een meubelstuk dat eigenzinnig en exotisch uit ziet, iets dat mensen pronkend in hun huis of kantoor willen plaatsen. Het klassieke ontwerp van stoelen waar we bekend mee zijn zien we, mede hierdoor, nog maar zelden terug aangezien ontwerpers zulke eigenzinnige vormen gebruiken.
Loop alleen al maar naar een localemeubilair winkel en je zal allemaal verschillende soorten design zien.

Een ander vaak onderschat belang bij een stoel design is het gegeven dat de design stoelen die ze ontwerpen ook zeer stevig moeten zijn. Je wilt dat een dergelijke kostbaar meubelstuk wel vele jaren mee kan gaan. Zelfs de meest geweldige design stoelen hebben, als we kritisch zijn, toch nauwelijks waarde wanneer ze binnen een kort tijdsbestek slecht worden, kapot gaan of slecht voor de gezondheid blijken te zijn. Onze houding zorgt er namelijk dat de stoel word gevormd wanneer we er in gaan zitten.
Al is de stoel grandioos designed, zodra de stoel maar voor een korte tijd meegaat dan heb je er niets aan.

 De aspecten die je wilt overwegen wanneer je een stoel in huis neemt is duurzaamheid, rugsteun en comfort. Onthoudt deze punten en je staat gerand om een ideale stoel te bezitten.

Over de Auteur

Laurentien Verbeek heeft een passie voor meubilair en schrijft dan ook graag over o.a. stoelen op haar blog http://www.designstoelen.net.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo