Dit moet je weten over arbeidsmobiliteit
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: daanartikel | Via Artikel Post
Gezien: 239 |
Aantal woorden: 784 |
Datum: Mon, 7 Aug 2023 |
0 commentaar
Als werkgever wil je maar één ding, namelijk dat je werknemers tevreden zijn en op de lange termijn werkzaam blijven bij jouw bedrijf. Het behouden van werknemers ten aanzien van de lange termijn noemen we ook wel duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid is zeer belangrijk voor het succes en de continuïteit van het bedrijf. Je wilt dan ook dat je medewerkers zich bij jou bedrijf kunnen blijven ontwikkelen. Arbeidsmobiliteit speelt een belangrijke rol in het proces om een duurzame inzetbaarheid van werknemers te realiseren. Aan de hand van arbeidsmobiliteit kunnen werknemers nieuwe vaardigheden leren en zich ontwikkelen. Met een clientvolgsysteem monitor je de ontwikkeling van je werknemers op de voet.
Wat houdt arbeidsmobiliteit in
Arbeidsmobiliteit is belangrijk voor organisaties. Naarmate een werknemer langer werkzaam is binnen een bedrijf, neemt de kans toe dat hij of zij een wijziging wil aanbrengen in de loopbaan. Wellicht is men op zoek naar nieuwe uitdagingen of heeft men behoefte aan een compleet ander beroep. Echter komt arbeidsmobiliteit altijd ten goede van zowel de werknemer als de werkgever. Arbeidsmobiliteit heeft dan ook betrekking op de mate waarin een werknemer wil veranderen voor de organisatie. Is de werknemer bijvoorbeeld bereid om zijn of haar takenpakket te wijzigen om het bedrijf vooruit te helpen? Of is men bereid om binnen het bedrijf een andere functie aan te nemen?
De onderdelen van arbeidsmobiliteit
Wanneer we het hebben over arbeidsmobiliteit hebben we het vaak over drie cruciale onderdelen. Om te beginnen met groei en ontwikkeling. Dit vindt plaats wanneer een werknemer bijvoorbeeld verandert van afdeling of functie. Men krijgt zo meer verantwoordelijkheid of ontwikkelt zich in een andere richting. Voor de werkgever staat vooral het behoud van personeel centraal. De werkgever dient voldoende mogelijkheden te bieden aan de werknemers zodat groei en ontwikkeling binnen het bedrijf wordt gestimuleerd. Alleen zo is het behoud van personeel mogelijk. Ook het realiseren van een betere werksfeer is essentieel voor de werkgever.
Interne vs. externe arbeidsmobiliteit
Tenslotte kunnen we arbeidsmobiliteit nog indelen in interne arbeidsmobiliteit en externe arbeidsmobiliteit. Interne arbeidsmobiliteit is vaak eenvoudiger te realiseren voor werknemers aangezien men al bekend is met het bedrijf. Interne arbeidsmobiliteit heeft dan ook betrekking op het groeien en ontwikkelen binnen het bedrijf. We kunnen echter ook spreken over externe arbeidsmobiliteit. Hier gaat een werknemer op zoek naar nieuwe carrièrekansen en ontwikkelingsmogelijkheden bij een ander bedrijf. Externe arbeidsmobiliteit hoeft echter niet slecht te zijn voor de organisatie aangezien het nieuwe uitdagingen en mogelijkheden met zich mee kan brengen.
Over de Auteur
Mijn echte naam is Daniel, ik ben een ervaren copywriter met een passie voor het schrijven van overtuigende en effectieve teksten. Met meer dan 10 jaar ervaring in de branche heeft hij een diepgaande kennis van verschillende schrijfstijlen en technieken om de aandacht van lezers te trekken en vast te houden.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen