FB pix Dressoir een meubel geschiedenis van 500 jaar - Artikelpost

Dressoir een meubel geschiedenis van 500 jaar

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1974 | Aantal woorden: 635 | Datum: | 0 commentaar

Een dressoir is een halfhoog meubel breder dan een commode waarbij onder het blad laden,deuren of een combinatie van beiden zitten. Als meubelstuk is een dressoir al eeuwen oud,in de middeleeuwen werden ze gebruikt voor het opbergen van tafel linnen, bestek en ander tafelgerief. De allereerste exemplaren hadden onder het blad deurtjes of laden en onderaan een groot open vak,in latere stijlperioden werd dit open vak dicht en bijna altijd voorzien van deurtjes.

Vanaf de middeleeuwen tot aan de jaren `50 werd een dressoir gezien als een pronkstuk van het interieur en kreeg dan ook vaak een prominente plaats in de woonkamer annex eetkamer. Vanaf de jaren `50 kwam er echter een kentering in het beeld van pronkstuk in het interieur,velen vonden een dressoir toen een toonbeeld van klein burgerlijkheid. Een voorbeeld van een vroeg middeleeuws dressoir is te zien in het Rijksmuseum.

Het dressoir heeft als meubelstuk echter alle verschillende vernieuwingen op het gebied van interieur glansrijk doorstaan.Het is tegenwoordig weer een veel gekozen meubelstuk,op een lange muur is het vaak weer het pronkstuk van de kamer. Met een gemiddelde hoogte van 1.00 meter deelt een dressoir niet direct de wand van een woonkamer in tweeën zoals een hoge kast kan doen maar past harmonieus in zijn omgeving. Een dressoir leent zich bij uitstek om er een schilderij,foto`s of spiegel boven te hangen.

Dressoirs zijn er in veel standaard varianten verkrijgbaar maar als u naar een dressoir zoekt dat perfect bij uw huidige woonkamer en interieur moet passen dan is misschien een op maat gemaakt grenen dressoir wel iets voor u. Een maatwerk dressoir zal ongetwijfeld fantastisch staan in uw woonkamer en is in zoveel verschillende stijlen, modellen en kleuren verkrijgbaar dat u altijd een meubel naar uw wensen in huis krijgt te staan.

Een dressoir kan vaak het middelpunt van uw interieur worden door het gekozen model en de warmte die het uitstraalt. De nieuwste woontrend is het gebruik van een dressoir als tv meubel. Vaak wordt voor een dressoir model gekozen alleen lager dan het taditionele model. Het begrip tv meubel cq tv dressoir is geboren. Met de komst van het fenomeen flatscreen tv is de noodzaak om de grote en diepe tv`s weg te moeten werken in een dichte kast voor veel mensen niet meer een vereiste.De nieuwe generatie lcd en plasma tv`s zijn bijna allemaal als design objecten ontworpen en mogen gezien worden in elk interieur.. Of uw interieur een landelijke,traditionele of meer moderne look heeft de nieuwe generatie tv`s misstaan in geen enkele interieur en een tv meubel in de vorm van een dressoir kunt u daar perfect op laten aanpassen.

Het dressoir kan tegenwoordig uitstekend dienst doen als bergruimte voor uw randapparatuur,weggewerkt achter deuren,kleppen of laden de mogelijkheden zijn talrijk. Dvd`s netjes opgeruimd in een lade,de muziekinstallatie en dvd speler achter het deurtje en uw interieur ziet er perfect uit.

Wilt u geen liever geen losslaande deuren in uw dressoir denk dan eens aan schuifdeuren,het kan een perfecte oplossing voor uw tv meubel annex dressoir zijn. Een dressoir is tegenwoordig weer een echte sfeermaker in het interieur.Over de Auteur

Geschreven door Blogab.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo