FB pix Een bezwaarschrift schrijven - Artikelpost

Een bezwaarschrift schrijven

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1402 | Aantal woorden: 488 | Datum: | 0 commentaar

In het schrijven van een bezwaarschrift gaat veel tijd zitten. Veel slimmer is het dan ook om een voorbeeld bezwaarschrift in een standaard formaat ergens op het internet uit te zoeken. Dit scheelt een hoop tijd en je ziet geen essentiële punten over het hoofd. Zoek daarom goed naar een situatie die bij jou past. Google bijvoorbeeld eens op bezwaarschrift verkeersboete of bezwaarschrift belastingdienst en je zal zien dat er al snel raakvlakken zijn met je eigen situatie. Laat het er vooral niet bij zitten als je overtuigd bent van je gelijk want dat zou zonde zijn. Kom dus op voor je eigen recht door een bezwaarschrift te schrijven.

 

Dat het maken van bezwaar loont hoef ik je hopelijk niet uit te leggen maar voor iedereen die hier nog niet van doordrongen is de volgende informatie. Maak je bijvoorbeeld bezwaar tegen een verkeersboete dan is er altijd een redelijke kans dat het openbaar ministerie je tegemoet komt. Je moet dan wel een aannemelijk verhaal hebben natuurlijk. Ze doen dit omdat het voor hun gemakkelijker en goedkoper is dan om tegen jouw bezwaarschrift weer in te gaan. Daarnaast is er altijd kan dat het openbaar ministerie het te druk heeft met het behandelen van de vele bezwaarschriften. Bijvoorbeeld aan het einde van het jaar als alle agenten hun bonnenquota nog moeten halen. Als ze het te druk hebben en ze de deadline niet halen voordat ze moeten reageren dan wordt je boete automatisch kwijt gescholden. Tip: schrijf dus altijd een bezwaarschrift!

 

Daarnaast geldt natuurlijk dat niet geschoten altijd mis is. Het opstellen van een bezwaarschrift kost ook nog eens heel weinig tijd als je een goed voorbeeld op het internet hebt gevonden. Voor veel standaardsituaties kan je erg veel vinden op het internet. Voorbeeldbrieven voor het maken van bezwaar tegen verkeersboetes en woz waarde zijn er ten overvloed. Behalve dat je een goed bezwaar kunt schrijven wat kan resulteren in het kwijt schelden van de bekeuring of boete is er ook nog een andere mogelijkheid waardoor die bon van je kan verdwijnen. Doordate vele mensen een bezwaar indienen moeten al deze bezwaren beoordeeld worden. In de wet is er een maxmale termijn opgenomen binnen welke u een antwoord moeten hebben op uw brief. Wanneer deze termijn overschreden wordt is het zo dat uw bezwaar automatisch toegekend wordt. Het is hierbij dan niet meer belangrijk of u wel of niet gelijk had, alleen dat u een bezwaarschrift hebt opgestuurd dat aan de eisen voldoet.Over de Auteur

Ik schrijf veel over voorbeelden van brieven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Bezwaarschrift tegen de dagvaarding
Bezwaarschrift tegen de dagvaarding

€ 20,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo