FB pix Een brug te ver? Arnhem ligt precies goed! - Artikelpost

Een brug te ver? Arnhem ligt precies goed!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1392 | Aantal woorden: 648 | Datum: | 0 commentaar

Gezellig centrum
Met ruim 147.000 inwoners heeft Arnhem een gezellig druk centrum. De stad is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer (ook via de snelwegen) en in het centrum is de weg makkelijk te vinden met de bussen die overal langskomen. De stad ligt aan de Rijn en is op die manier verbonden met Duitsland.

Heuvels!
In tegenstelling tot een zeer groot gedeelte van Nederland, is de omgeving van Arnhem glooiend en bestaat het uit heuvels. Wie uit het station komt, moet eerst de 'berg' af om naar het centrum te kunnen. Een Mount Everest is het niet te noemen, maar de omgeving van Arnhem (en de stad zelf) biedt een mooi heuvelachtig stuk Nederland.

Eten voor iedereen
Wie een beetje trek heeft of gewoon wel van een hapje houdt: Arnhem biedt een mix aan culinaire hoogstandjes. De grootste internationale keukens komen uiteraard voorbij, en het gebied de Rijnkade is waar veel gezellige restaurantjes gelegen zijn. Onder het genot van een geweldig uitzicht over de Neder-Rijn is dit een ideale locatie voor een topdiner (of neem gewoon een drankje) vlak buiten het centrum. Elke prijsklasse is vertegenwoordigd in de vele eetcafés en restaurants in Arnhem.

Uitgaan
Qua uitgaan en een leuke avond beleven zit het in Arnhem wel goed. De uitgaansgebieden zijn de Korenmarkt, het Jansplein, de Jansplaats en de Rijnkade. Dansen, een filmpje pakken, gewoon wat drinken; er is genoeg keuze in de vele kroegen, bars en clubs.

Shopping
Arnhem staat niet zonder reden in de top tien van winkelsteden in Nederland. De stad biedt een grote hoeveelheid aan smalle en ruimere winkelstraten vol bekende namen en meer exclusieve merken.

Natuur
De regio Arnhem bestaat uit een brede collectie aan natuurschoon. In en om de stad is een overvloed aan rivieren, bossen, dijken, boomgaarden en veel parken. De Veluwe is dichtbij en een van de lievelingsparken onder locals en gasten is toch wel Park Sonsbeek. Groen, glooiend en altijd dicht in de buurt.

Cultureel en kunst
Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de musea van Arnhem. Het Nederlands Openluchtmuseum, Museum voor Moderne Kunst, het Watermuseum… maar de topper is toch wel het Kroller-Muller, midden op de Veluwe. De beeldentuin en het werk van Vincent van Gogh trekken op jaarbasis duizenden liefhebbers.

Events
Rondom de verschillende horeca en uitgaansgebieden van de stad vinden jaarlijks geroemde en geliefde evenementen plaats. Rio aan de Rijn, World Statues, Korenmarkt on Ice…behalve Koninginnedag en Carnaval is er de rest van het jaar ook genoeg te beleven. Dan is er nog het Gelredome. Dit grote stadion huisvest om de week het voetbalteam van Vitesse Arnhem, maar staat ook zeker bekend als een van de grotere poptempels van Nederland. Madonna, Lady Gaga, Paul McCartney… zeg optreden en je denkt toch snel (na Ahoy', HMH en Arena) aan het Gelredome.

Dierentuin
Voor de jungle experience kan men terecht in dierentuin Burgers' Zoo. Dit park bestaat uit zeven delen waarin alle ecosystemen ter wereld zijn nagebootst. Maak kennis met de jungle en de woestijn en wandel door de oceaan onder de roggen door.

Volle prijzenkast
Dat Arnhem de moeite waard is, blijkt uit de vele prijzen die de stad door de jaren heen gewonnen heeft. Te noemen: de beste Binnenstad van Nederland (2007-2009), de Groenste stad van Nederland (2008), beste Evenementenstad (2009), beste openbare ruimte (Park Sonsbeek, 2010) en de groenste stad van Europa (2009).

 

Over de Auteur

Arnhem is een van de leukste steden van Nederland. Met een bruisend centrum, een prachtige omgeving en heel veel leuks voor iedereen, is de stad terecht benoemd tot Beste Binnenstad van Nederland. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

R2B® Ergonomische Tablethouder Met Verstelbare Arm - Geschikt voor telefoons, iPad en tablet - Model Arnhem - Telefoonstandaard - Tablet standaard - Tablet Houder Statief
R2B® Ergonomische Tablethouder Met Verstelbare Arm - Geschikt voor telefoons, iPad en tablet - Model Arnhem - Telefoonstandaard - Tablet standaard - Tablet Houder Statief

€ 39,95
Toon product

Gedachten zijn klootzakken
Gedachten zijn klootzakken

€ 21,99
Toon product

De slag om Arnhem
De slag om Arnhem

€ 31,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo