Een dagje weg in Nederland - Artikelpost

Een dagje weg in Nederland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 225 | Aantal woorden: 842 | Datum: | 0 commentaar

Nu de temperaturen stijgen en de zomer bijna om de hoek is, zijn er heel veel activiteiten te bedenken die je met dit heerlijke weer kunt gaan doen. Een dagje weg in Nederland is dus helemaal geen gek idee. Ons eigen land kent namelijk genoeg leuke activiteiten waar je jezelf en anderen mee kunt vermaken. Maar wat zijn nou de hotspots in Nederland? En wat zijn nou de leukste plekjes om te bezoeken? Hieronder lees je een aantal leuke opties om jouw dagje weg in Nederland perfect in te vullen.

 

Dierentuinen

Ben jij gek op dieren? Een dierentuin is dan geen slecht idee om een keertje te bezoeken. Nederland kent genoeg dierentuinen die verspreid zijn over het hele land. Een aantal bekende dierentuinen zijn onder andere: Ouwehands Dierenpark, Safaripark Beekse Bergen, de Apenheul, het Dolfinarium, Avifauna, Sea Life, ARTIS en Diergaarde Blijdorp. Een paar van deze dierentuinen liggen in de buitenlucht, wat het extra leuk maakt als het lekker weer is. Vaak is er bij de dierentuin een parkeerplek die je kunt gebruiken of is het mogelijk om het met openbaar vervoer gemakkelijk de dierentuin te bereiken.

 

Pretparken

Houd jij wel van een dagje in een park vol attracties? Een pretpark is dan ideaal om te bezoeken. Vrienden of familie maakt een dag in een pretpark natuurlijk nog leuker. Met elkaar in een spannende achtbaan of in het spookhuis is altijd leuk. Pretparken in Nederland hebben vaak leuke en spannende attracties te bieden, zoals: de Efteling, Walibi Holland, Duinrell, Familiepark Drievliet, het Sprookjesbos en Toverland. De Efteling is een internationaal pretpark en trekt per jaar maar liefst 5,2 miljoen bezoekers. Elk pretpark heeft zo zijn eigen thema en inrichting, wat het aanbod van pretparken heel erg divers maakt.

 

Musea

Nederland kent genoeg musea, met verschillende onderwerpen in de hoofdrol. Onderwerpen van musea zijn bijvoorbeeld kunst of de geschiedenis van Nederland. Door heel Nederland zitten er wel musea verspreid. Bekende musea zijn: het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, NEMO Science Museum, Museum Volkenkunde, het Spoorwegmuseum, Naturalis en het Louwman Museum. Er zijn nog veel meer musea waar jij verschillende soorten kennis op kunt doen en waar je een leuke dag kunt hebben.
Zoals te zien is biedt Nederland erg veel leuke uitjes die je voor een of meerdere dagen kunt plannen. Voordat je zomaar een van bovenstaande uitjes bezoekt, bekijk altijd even de openingstijden en de tarieven van de kaartjes. Sommige gelegenheden zijn bijvoorbeeld niet open op speciale dagen, wanneer jij misschien wel tijd hebt om wat leuks te doen.

Over de Auteur

Blogger die over van alles en nog wat schrijft ;)

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo