FB pix Een festival organiseren - Artikelpost

Een festival organiseren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1298 | Aantal woorden: 370 | Datum: | 0 commentaar

De zomer komt er weer aan en er worden weer allerlei evenementen georganiseerd. Om zo’n evenement te organiseren moet er veel georganiseerd worden. Waar moet je allemaal aan denken?

Stel je voor je wilt een klein muziekfestival organiseren. Om er voor te zorgen dat het voor iedereen een feest wordt zul je aan een aantal praktische zaken moeten denken:

 

Artiesten

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je goede artiesten boekt. Zorg er voor dat je een breed programma hebt zodat er voor iedereen een aantal interressante bands of dj’s bij zitten.

Terrein en materiaal

Een geschikt terrein vinden is nooit eenvoudig maar als je eenmaal een terrein gevonden hebt moeten er nog een aantal zaken geregeld worden. Denk hierbij een podium, sanitaire voorzieningen en plaatsen voor verkoopstandjes van eten en drinken, promotiemateriaal (bandshirts, bedrukte petten, patches, etc). Je kunt de verkoop van eten en drinken uitbesteden aan proffessionals zodat je er zelf geen omkijken naar hebt. ZOrg er ook voor dat je ook genoeg promotie atriaal hebt van het festival zelf zodat je bezoekers voortaan je festival kunnen promoten. Denk daarom op tijd aan het bedrukken van petten, shirts, stickers

Vergunningen

Bij het organiseren van een festival heb je ook toestemming nodig van de plaatselijke overheid. Zorg dat je op tijd informeert bij de gemeente over wat wel en niet mag en of er eventueel subsidies zijn. Zij kunnen eventueel ook helpen met het vinden van een locatie.

Bezoekers

Als je alles geregeld hebt is het natuurlijk tijd het voor het belangrijkste: de bezoeker. Zorg dat je het festival zo veel bekend maakt bij je publiek. Je kunt hievoor natuurlijk gebruik maken van facebook, twitter, etc maar denk hieerbij ook aan het informeren van de locale pers zodat zij je kunnen helpen met je promotie.Over de Auteur

Ronald Molenaar is een freelance tekstschrijver.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo