FB pix Een fietsband plakken, hoe doe je dat? - Artikelpost

Een fietsband plakken, hoe doe je dat?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 369 | Aantal woorden: 541 | Datum: | 0 commentaar

Het komt vaak voor, een lekke band. Dit betekent dat de band geplakt moet worden. Voor sommige een eitje en voor de ander hoge wiskunde. In dit artikel ga ik stapsgewijs uitleggen hoe jij je band kunt plakken. Ik hoop dat je na het lezen hiervan zelf een band kunt plakken.

Stappenplan fietsband plakken

Een fietsband plakken is eigenlijk best simpel. Toch zijn er een paar stappen die je moet doorgaan. Als je de stappen eenmaal weet, kun jij ook snel en makkelijk jouw band plakken als dat nodig is.

 

  1. Controleer je ventiel. Het kan zijn dat je helemaal geen lekke band hebt, maar dat je ventiel eraf is of er niet goed op zit. Begin daarom altijd met het controleren van je ventiel.
  2. Zet je fiets voorzicht op zijn kop. Door de fiets op de kop te zetten, kun je goed bij de band. Wel wil je dit voorzichtig doen, want je wilt je fiets niet beschadigen. Vooral bij elektrische fietsen moet je oppassen, omdat deze over het algemeen een stuk zwaarder zijn.
  3. Controleer de buiten band op scherpe voorwerpen. Als je iets scherps tegenkomt, verwijder je het van de buitenband.
  4. Haal de binnenband eruit door de buitenband er aan één kant voorzichtig af te halen en controleer deze ook op scherpe voorwerpen en andere afwijkingen.
  5. Nu moet je de lek vinden in de binnenband. Pomp iets lucht in de binnenband, zodat je de plek kan vinden waar de lucht ontsnapt.
  6. Nu je weet waar de lucht ontsnapt kun je zien of het een klus voor jou is of voor de fietsenmaker. Als er een scheur in zit kun je het beter overlaten aan de fietsenmaker. Zit er een kleine lek in de band? Dan kun je zelf gaan plakken.
  7. Markeer de plek van de lek. Breng nu de solutie aan ter grootte van de plakker die je wilt aanbrengen. Wacht een paar minuten en breng dan plakker aan. Druk deze goed aan.
  8. Nu kunnen we de binnen- en buitenband weer terugleggen. Dit kan veel kracht kosten, vooral bij nieuwe buitenbanden.

De fietsenmaker

Voor fietsreparatie en onderhoud kun je natuurlijk ook naar de fietsenmaker gaan. In de werkplaats voert de fietsenmaker onderhoud- en reparatiebeurten uit. De reparaties, onderhoud en het afstellen van fietsen vereist veel kennis. Een goede fietsenmaker in Hengelo vind ik Zwiep fietsen. Hier breng ik altijd mijn mountainbike heen voor een onderhoudsbeurt. Door de goede service kan ik hier mijn mountainbike met een gerust hart langsbrengen.Over de Auteur

Zelf je fietsband plakken

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo