FB pix Een krant kiezen - Artikelpost

Een krant kiezen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1067 | Aantal woorden: 581 | Datum: | 0 commentaar

 

Nederland kent, voor een relatief klein land, erg veel verschillende dagbladen. Zo zijn er 9 verschillende dagbladen die dagelijks huis-aan-huis bezorgd worden. Dit kan in de vroege ochtend zijn, maar enkele dagbladen worden ook in de avond bezorgd. Naast de landelijke dagbladen kennen we nog veel meer regionale dagbladen. Deze worden alleen in bepaalde regio’s uitgegeven. Voorbeelden zijn De Stentor, Leeuwarder Courant of het Brabants Dagblad. Als u een krant zou moeten nemen, welke zou u dan moeten nemen? Het aanbod is erg groot te noemen.

Waar liggen uw interesses?

 

Belangrijk om een goede keuze te kunnen maken is te kijken naar uw interesses. Landelijke dagbladen brengen altijd het laatste nationale en internationale nieuws. Regionale dagbladen doen hetzelfde, zij het op kleinere schaal. Een groot gedeelte van een regionaal dagblad gaat over het regionale nieuws uit stad en ommestreken. Bij een juiste afweging van een krant is het belangrijk of het regionale nieuws voor u interessant is. Kijk ook eens naar uw werkomgeving, geloofsovertuiging of uw politieke voorkeur. Het Financieel Dagblad is interessant als u veel met financieel of economisch nieuws bezig bent. Een krant als het Reformatorisch Dagblad is interessant als u een christelijke geloofsovertuiging heeft terwijl de Volkskrant of de Telegraaf respectievelijk politiek links en politiek rechts georiënteerd is. Deze politieke voorkeur is duidelijk terug te vinden in reportages, columns en andere opiniestukken. De politieke voorkeur van een krant is een belangrijke graadmeter voor het kiezen. U zou zich mogelijk kunnen ergeren aan bepaalde opiniestukken.

 

Neem bij twijfel een proefabonnement

 

Alle Nederlandse landelijke en regionale kranten zijn kwaliteitskranten. Een keuze hangt daarom af van uw interesses en overtuigingen. Als u eenmaal een bepaalde selectie heeft gemaakt van kranten die mogelijk interessant voor u kunnen zijn dan is het natuurlijk altijd mogelijk een proefabonnement op krant naar keuze te nemen. Vaak stoppen de proefabonnementen automatisch en zijn ze zeer voordelig uit te proberen. Op deze manier kunt u er voordelig achterkomen welke krant echt bij u past.

 

 

Over de Auteur

Dirk schrijft voor OpProef.nl. Voordelige proefabonnementen op kranten en tijdschriften naar keuze. Probeer voordelig een abonnement AD uit of bekijk het volledige aanbod op OpProef.nl. Bezoek de website.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo