FB pix Een origineel verhaal voor een kinderfeestje - Artikelpost

Een origineel verhaal voor een kinderfeestje

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 315 | Aantal woorden: 431 | Datum: | 0 commentaar

Een kinderfeestje organiseren is leuk, maar kan je soms ook kopzorgen geven. Want hoe zorg je er nu weer eens voor dat het wel origineel is en toch niet duur? Zorg voor een uniek geschreven spel of verhaal voor jouw kinderfeestje!

Eigen poppenkastverhaal

Bedenk zelf een leuk poppenkastverhaal waar de kinderen in voorkomen. Moeilijk? Laat het dan schrijven! Een persoonlijk poppenkastverhaal laten schrijven betekent voor jou alleen de namen van de kinderen en wat eigenschappen doorgeven. Maak zelf poppenkastfiguurtjes. Dat kan heel simpel en internet staat bol met ideeën. Of laat de kinderen zelf poppenkastpopjes maken!

Persoonlijke spellen

Je kunt een kwartet spel verzinnen, waarbij je ook opdrachten kunt verwerken. Een levend kwartet, maar dan speciaal geschreven voor jouw kinderfeestje. Maak kwartetgroepen aan die aansluiten bij je kind of bij de dingen die hij en zijn vriendjes graag doen. Waarom niet een kwartet per kind. Dus zeg dat Piet het onderwerp is en de vier kaarten die daarbij horen zijn dan voetbal, rood haar, zijn vaste uitspraak en bijvoorbeeld zijn favoriete vakantie. Dit kan je dan per kind doen. Heb je dan nog niet genoeg kwartetten? Dan kies je nog een paar extra onderwerpen die de kinderen aanspreken.

Een originele speurtocht

Speurtochten zijn leuk voor alle leeftijden. Bij de kleintjes hou je het simpel en ga je met pijltjes of lintjes aan de slag. Je voert ze langs speeltuinen of andere leuke plekken en je bent eigenlijk al klaar. Maar zijn ze ouder, dan kan je ervoor kiezen om er een verhaal omheen te breien. Daarop baseer je diverse opdrachten én aan het einde hebben ze dan dus een bepaald doel bereikt. Ook dit kan je zelf bedenken of laten schrijven, waarbij je kunt kiezen voor een algemeen onderwerp. Maar ook hierin kan het leuk zijn om het onderwerp te laten aansluiten bij de interesses van het kind. Of maak bijvoorbeeld een spannend verhaal rondom de school van de kinderen of de voetbal club (of waar ze elkaar dan ook van kennen).

 Over de Auteur

Wimpie schrijft over alles wat op zijn pad komt...

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo