Een tekort aan communicatievaardigheden - Artikelpost

Een tekort aan communicatievaardigheden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 962 | Aantal woorden: 541 | Datum: | 0 commentaar

 

Je valt niet op zonder een social media pagina, met name een van Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest. Met een van deze populaire social networking sites zet je jezelf in het middelpunt. Dat is toch wat iedereen wil?

 

De meerderheid van communicatie gebeurt vandaag de dag online. Verzenden van e-mails, chatten met vrienden, het posten van foto’s of video’s van het afgelopen weekend om geïnformeerd te worden over de meest recente gebeurtenissen. Alles kan nu gedaan worden door middel van deze populaire sites.

De grote vraag is echter, “Wat is de impact van social media op de kwaliteit van communicatie?”

 

Ik denk dat de communicatievaardigheden van mensen hedendaags veel slechter zijn dan voor de opkomst van social media. Networking sites zoals Facebook en Twitter zijn nu een strijd van populariteit. Wie laat hun leven het aantrekkelijkst lijken? Denk eens aan de duizenden vrienden op je Facebook pagina, of het aantal volgers dat je op Twitter hebt. Is er ook niet een steeds grotere vraag naar workshops communicatie? Mensen zijn niet meer in staat om goed te communiceren. Ken je deze mensen echt en vind je het echt belangrijk dat je alles volgt van hun dagelijks leven?

 

Als er iets is dat mensen onzeker of ongelukkig met hun eigen leven maakt, dan is dit het wel. Neem bijvoorbeeld Facebook. Je maakt een profiel dat een bepaald beeld portretteert van jezelf en je wilt dat iedereen het gelooft. Maar het is niet altijd nauwkeurig.

 

Terug naar de grote vraag. Hoe vaak ben je bezig geweest met het schrijven van een werkstuk en begon je afkortingen te gebruiken? We beseffen het niet omdat onze hersenen zo geprogrammeerd zijn door social media. We besteden de meeste tijd online waardoor we vergeten terug te komen naar de echte wereld en communiceren hoe een persoon zou moeten communiceren: verbaal of schriftelijk.

 

Schriftelijke communicatie verandert als gevolg van de hoeveelheid tekens toegestaan om een nieuw bericht te plaatsen. Slechts 140 tekens voor Twitter. Mensen verkorten hierdoor hun zinnen en krijgen hun punt over op een veel kortere manier. Dit is goed voor op social media, maar slecht op het gebied van school of werk omdat je in staat moet zijn om lange documenten te schrijven.

 

Hoewel er geen manier is om te bewijzen of social media goed of slecht is, is het naar mijn mening niet de beste manier van communicatie. Vat het niet verkeerd op, ik heb genoeg van deze social media accounts, maar om mezelf als voorbeeld neer te zetten, ik ben hierdoor beïnvloed.Over de Auteur

Jan Gasteren is een hobby schrijver en werkt graag aan veel informatieve online teksten. Daarnaast geeft Jan trainingen aan mensen die vooral in de detailhandel werken. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Omdenken in communicatie
Omdenken in communicatie

€ 5,00
Toon product

Animagic Waggles Knuffel Hond - Zwart - Interactieve Knuffel - Wandel en communiceer met Waggles
Animagic Waggles Knuffel Hond - Zwart - Interactieve Knuffel - Wandel en communiceer met Waggles

€ 20,69
Toon product

Loop Earplugs Engage - oordoppen - gehoorbescherming (16dB) in XS/S/M/L - subtiel, transparant design - geschikt voor dagelijks gebruik, heldere communicatie, sociale activiteiten, focus en ouders - Crystal
Loop Earplugs Engage - oordoppen - gehoorbescherming (16dB) in XS/S/M/L - subtiel, transparant design - geschikt voor dagelijks gebruik, heldere communicatie, sociale activiteiten, focus en ouders - Crystal

€ 29,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo