Een tolk in het Roemeens! - Artikel Post - Artikel Marketing

Een tolk in het Roemeens!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 245 | Aantal woorden: 663 | Datum: | 0 commentaar

De grootste groep arbeidsmigranten in Nederland zijn op dit moment nog steeds de Polen. Steeds vaker zien we ook dat Bulgaren en Roemenen in Nederland komen wonen om hier te komen werken. Aan het einde van 2015 waren er ongeveer 855 duizend migranten in Nederland die afkomstig zijn uit de diverse lidstaten van de Europese unie. Hierbij word wel de kandidaat-lid Turkije meegerekend. Dit is een flinke groei ten opzichte van 2013. Toen waren er namelijk ruim 40 duizend migranten minder in Nederland. Dit blijkt uit de cijfers van het Migrantenmonitor die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft vrijgegeven. Een derde deel van al deze migranten komt uit het Midden- en Oost-Europa. Met 205 duizend arbeidsmigranten vormt Polen de grootste groep. Daarna volgen de Bulgaren en Roemenen. Al deze mensen komen in een nieuw land. Zij spreken de taal niet, kennen de mensen niet en hun gebruiken. Voor hun is het dus ook vrij lastig om aan een baan te komen of woonruimte te vinden. Zeker omdat ze zich niet verstaanbaar kunnen maken, want de meeste mensen uit het Midden- en Oosten van Europa spreken niet eens Engels. Daarom is het zo belangrijk dat er steeds meer vertalers en tolken zijn voor deze mensen. Dus een Vertaler Roemeens, Bulgaars of Pools staan momenteel zeker niet stil.

 

Waarom komen steeds meer migranten naar Nederland?
In 2014 heeft er een wedwijziging plaats gevonden waardoor Roemenen en Bulgaren als laatste EU-burgers in Nederland zonder werkvergunning aan het werk kunnen. Voor inwoners uit de andere Europese lidstaten was dit al toegestaan sinds 2007. Doordat de regels zijn versoepeld komen er nu dagelijks Bulgaren en Roemenen naar Nederland om hier te werken. Dit blijk ook uit onderzoeken en statistieken. Het aantal Roemeense werknemers groeide in 2014 van maar liefst 4 duizend tot 10 duizend. De Bulgaarse werknemers verdubbelde van 3 duizend tot ruim 6 duizend. Aan het einde van 2015 bleek wel dat de groei van het jaar daar voor al iets was afgenomen. Er kwamen namelijk in 2015 maar 3 duizend Roemeense werknemers bij en bijna 2 duizend Bulgaarse werknemers. 

De zoek tocht naar werk!
Het is geen wonder dat de Roemenen en de Bulgaren het liefste naar Nederland komen om te werken. Hier gaat het tenslotte economisch beter ten opzichte van hun land van herkomst. Ook zien zij dat hier meer werkgelegenheid is dan in overige Europese landen. Want veruit het merendeel van de migranten komen naar hier om te werken. Zo had bijna driekwart van de migranten uit Midden- en Oost-Europa een baan als werknemer of als zelfstandige in Nederland. Echter lopen ze bijna alleaal tegen het zelfde probleem aan. Namelijk de taal barrière. Zeker in de zoektocht naar werk is dit niet handig. Als werk gever wilt u namelijk zeker weten dat uw personeel doet wat u ze vraagt. Communicatie is dus een heel belangrijk onderdeel. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg bedrijven die fungeren als Tolk en vertaler Roemeens, Bulgaars of Pools.

Over de Auteur

Waarom komen steeds meer migranten naar Nederland?

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[147 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[125 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[120 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo