Eigenschappen van vering - Artikelpost

Eigenschappen van vering

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1006 | Aantal woorden: 433 | Datum: | 0 commentaar

De veer is een uitvinding die een enorme hoeveelheid impact heeft voor de samenleving. Het is een onderdeel dat op vele manieren wordt geïntegreerd in diverse toepassingen. Er zijn diverse uitvoeringen: drukveer, trekveer, bladveer, torsieveer, draadveer en nog vele andere typen die in de mechanica worden gebruikt. Een veer is in staat door middel van het indrukken of uitrekken ervan de mechanische spanning te gebruiken om een mechanisch systeem te beïnvloeden. Daar waar een trekveer de spanning gebruikt om de hoeveelheid trekkracht te manipuleren, is de eigenschap van een drukveer de drukspanning te gebruiken om het mechanisch systeem te manipuleren.

 

Ontwerp en productie
De veer wordt vervaardigd uit verenstaal. Het is een harde staalsoort wat in staat is tijdelijk van vorm te veranderen en terug te keren naar zijn oorspronkelijke staat. Dit wordt ook wel een hoge rekgrens genoemd. Naast een juiste temperatuurbewerking en modelleren van de veer is het ook een voorwaarde dat de veer niet aan krachten wordt blootgesteld waar het niet voor ontwikkeld is. Dit zorgt er voor dat de veer permanent de vervorming kan aannemen waardoor het zijn functie verliest. Het is daarom belangrijk dat de juiste veer wordt ontworpen en geselecteerd voor de specifieke toepassing. Het bedrijf HZ Solution is een voorloper in de ontwikkeling van diverse veren naar de wensen van de klant. Door op deze link te klikken kunt u kennis maken met deze onderneming.

 

De juiste veer


De drukveer is een van de typen veren die veel wordt toegepast. Misschien is het gebruik van drukveren in de automotive industrie een van de meest bekende toepassingen. Het is namelijk een cruciaal onderdeel in de ophanging van diverse voertuigen in combinatie met een schokdemper.
Een ander en minder bekent voorbeeld waarbij de drukspanning van de drukveer gebruikt is de toepassing op schrikdraad. Een drukveer kan grote krachten weerstaan zonder te vervormen, waardoor het in bepaalde gevallen via een aangepaste constructie beter fungeert dan een trekveer. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontwerp en de productie van vering voor mechanische systemen zijn een uitstekende bron van informatie om tot een duurzaam oplossing te komen.

Over de Auteur

HZ Solutions is een bedrijf dat zich inzet om technische oplossingen te ontwikkelen waarbij veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 0.0
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Supreme Solutions - Portable monitor - Draagbaar - 13.3 inch schermen
Supreme Solutions - Portable monitor - Draagbaar - 13.3 inch schermen

€ 484,99
Toon product

Elo Touch Solutions 1790L 43,2 cm (17
Elo Touch Solutions 1790L 43,2 cm (17") 1280 x 1024 Pixels LCD/TFT Touchscreen Kiosk Zwart

€ 736,89
Toon product

Elo Touch Solution 1002L
Elo Touch Solution 1002L

€ 299,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo