FB pix Enkele concentratie technieken - Artikelpost

Enkele concentratie technieken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1446 | Aantal woorden: 657 | Datum: | 0 commentaar

 

Enkele concentratie technieken.

 

 

We moeten allemaal leren voor school. En we willen dit vaak zo snel mogelijk gedaan hebben. Daarvoor is het essentieel om je goed te kunnen concentreren tijdens het leren. In dit artikel geef ik enkele manieren om je beter te concentreren tijdens het leren. Voor meer tips kijk je deze twee Engelse video's: Video 1, video 2 kijk je hier.
Slaap.

Het is erg belangrijk dat je genoeg slaap krijgt. Want we weten allemaal dat we tot niets komen als we ons moe en/of slap voelen. 8 uur slaap per nacht is ideaal. Even een voorbeeld als je om 9 uur in de ochtend de deur uit moet, dan sta je meestal een uur van tevoren op. Om dan aan acht uur slaap te komen moet je niet later dan 12 uur naar bed gaan.

Is je bureau schoon?

Afleiding is niet goed als je je wilt concentreren. En waar worden we onder andere door afgeleid? Inderdaad een rommelig bureau. Houdt daarom je bureau mooi schoon. Je kan ook nog een stap verder gaan en ervoor zorgen dat je kamer een schone plek is.

Beloon jezelf na het uitvoeren van een taak.

Je zal sneller iets gaan doen als je weet dat er een traktatie op het einde op je wacht. Dus na lang leren en studeren heb je wel een beloning verdient. Een voorbeeld is iets leuks met je maten gaan doen. Of iets lekkers. Toch raad ik je aan om te proberen iets met je vrienden te doen, want iets lekkers is meestal zoet (suiker) waar een teveel van niet goed voor je is.

Mediteer.

Deze techniek wordt toegepast om je gedachten even helemaal leeg te maken. Maar hoe mediteer je nou eigenlijk? Ik zeg het maar meteen je hoeft niet vreemd te gaat zitten, en gaat ook niet zweven. Hoe je het wel doet is als volgt:
Je zoekt een rustige ruimte je kan op een stoel of op de grond zitten. Zorg ervoor dat je rug zo recht mogelijk is. Dan sluit je je ogen en focus je je alleen maar op je ademhaling. Adem in en uit. Doe je dit goed zal je nergens aan denken.
Als je met mediteren begint hou je het misschien niet zo lang vol. Begin dus met 2 minuten dan 5 en uiteindelijk een minuut of 10 te mediteren. Succes!

Ken je concentratieboog.

Iedereen is uniek. Daardoor verschilt het van persoon hoelang je je kan concentreren. Dit komt door je eigen concentratieboog. Je concentratieboog is de tijd dat je je kan focussen. Het heeft niet echt veel zin om langer dan je concentratie boog te studeren. Omdat je dan niet echt veel meer stof opneemt. Probeer echter wel zoveel mogelijk te studeren in je concentratieboog. Gebruik dit echter niet als een excuus om niet te leren.

Drink genoeg water.

70% van ons lichaam bestaat uit water. Door genoeg water te drinken hou je die vochtbalans in evenwicht. Drink dus voor je gaat studeren wat water om een mogelijk tekort aan te vullen. Het is slim om tijdens het studeren een flesje water naast je op je schone bureau te hebben staan, zodat als je dorst hebt snel een slokje water kan drinken en vervolgens weer verder gaan met studeren.

Hopelijk heb je er wat aan gehad.

Over de Auteur

Ik schrijf graag over alle tips die ik ken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo