Entreetoets groep 7 oefenen - Artikel Post - Artikel Marketing

Entreetoets groep 7 oefenen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Paul Bergman
Gezien: 487 | Aantal woorden: 398 | Datum: Wed, 28 May 2014 | 0 commentaar

Het belang van de Entreetoets in groep 7 heeft behoorlijk toegenomen nadat bekend is geworden dat de overheid een verplichte eindtoets voor het basisonderwijs wil. Vanaf 2015 wordt eindtoets nu niet meer in februari, maar pas in april afgenomen, waardoor een en ander verschuift.

 

Eindtoets in april

De Eindtoets wordt niet meer in februari afgenomen, maar pas in april. Zo wordt er meer uit de lestijd gehaald en zijn kinderen niet al in februari 'klaar ' op school. Het educatieve programma loopt door tot in april. Daarmee zijn de resultaten van de eindtoets voor veel middelbare scholen te laat. Zij baseren zich doorgaans op de Cito-toets, die in februari al bekend is. Daarmee wordt uitgeweken naar een alternatief: de score van de Entreetoets.

 

Entreetoets belangrijker

Door de wetswijziging is de Entreetoets ineens een stuk belangrijker geworden. De score van de Entreetoets zal zeer waarschijnlijk door veel scholen worden meegenomen in het formuleren van een advies voor op de middelbare school. De Entreetoets is een toets die over vijf dagen wordt afgenomen en ongeveer dezelfde onderwerpen behelst als de Cito-toets. 

 

Ouders en de Entreetoets

Voor ouders was de Entreetoets normaal gesproken niet zo belangrijk, omdat ze er weinig van hoorden. De toets werd afgenomen en er kwam een uitslag, maar die was niet veelzeggend. In de komende jaren zal dat wel het geval zijn. De Entreetoets werkt met een uitslag die is gebaseerd op het percentage 0 tot 100. Hoe hoger het percentiel, hoe beter de toets gemaakt is. Doorgaans wordt dit percentiel landelijk berekend, waardoor een percentiel van bijvoorbeeld 67 zegt dat 67 onder het niveau heeft gescoord en 33 boven. 

 

Voorbereiding

Veel ouders willen hun kind voorbereiden. De Entreetoets oefenen kan helpen om knelpunten weg te nemen en nog even te kijken wat er precies van de kinderen wordt verwacht. Hierbij is professioneel oefenmateriaal van het grootse belang. Over de Auteur

Paul Bergman is adviseur in het onderwijs. Hij geeft scholing aan leerkrachten en steunt ouders bij het bieden van bijles.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo