ERP voor bedrijven - Artikel Post - Artikel Marketing

ERP voor bedrijven

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: vvo1989
Gezien: 344 | Aantal woorden: 441 | Datum: Tue, 19 Jul 2016 | 0 commentaar

Enterprise Resource Planning (ERP) is software dat in bedrijven wordt gebruikt ter ondersteuning van allerlei processen binnen een bedrijf. Verschillende modules binnen ERP software hebben een eigen specifieke taak. Een groot voordeel is dat bijvoorbeeld klant- of productgegevens maar één keer hoeven te worden ingevoerd.

 

Voordelen ERP software

Het implementeren van ERP software heeft verschillende voordelen voor bedrijven. Met deze software kunnen alle bedrijfsprocessen aan elkaar verbonden worden. Denk hierbij aan de logistiek, administratie en voorraadsystemen. Alle informatie, van het hele bedrijf en dat door iedereen in het bedrijf kan worden verzameld, is voor iedereen bruikbaar. Aparte afdelingen hoeven op die manier niet met aparte systemen te werken. Iedereen hoeft bepaalde data maar één keer op te slaan, omdat ERP systemen goed geïntegreerd zijn.

 

Nadelen

ERP kantoorautomatisering software sluit soms niet aan op de processen binnen een bedrijf, waardoor de software aangepast moet worden of aanvullende software moet worden aangeschaft. Dit brengt extra kosten met zich mee. Bovendien is een goede implementatie van een ERP systeem niet voldoende. Werknemers binnen een bedrijf moeten immers met het systeem werken en het dus ook accepteren en begrijpen.

 

ERP voor webshops

ERP software is niet alleen meer interessant voor grote (internationale) bedrijven. Hoewel dit eerst wel zo was, gebruiken tegenwoordig steeds veel meer bedrijven, ook het MKB, ERP systemen. Het systeem is immers ook ideaal voor bedrijven die een of meerdere webshops beheren. Met behulp van ERP kantoorautomatisering software worden de gegevens in een webshop altijd actueel en juist weergegeven.

Omdat het succes van ERP software niet alleen ligt in het juist implementeren van de systemen, spreekt men tegenwoordig van een goede implementatie als er sprake is van onder andere herkenning en betrokkenheid om met het systeem te werken. Zoals eerder vermeld moeten werknemers namelijk wel bereid zijn om met het nieuwe systeem te werken.  Over de Auteur

Schrijft verschillende artikelen over ICT beveiliging en kantoorautomatisering

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo