FB pix Fiets en brommersloten: Veilig je fiets / brommer / scooter op slot zetten! - Artikelpost

Fiets en brommersloten: Veilig je fiets / brommer / scooter op slot zetten!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1723 | Aantal woorden: 870 | Datum: | 0 commentaar

Om je te helpen zorgen dat je fiets, brommer of scooter niet wordt gestolen hebben we hier onder wat handige informatie voor je op een rijtje gezet! Een goed slot is namelijk het eerste wat je moet doen als je wilt voorkomen dat een dief er met je spullen vandoor gaat. 


Ringsloten
Een fiets is vaak standaard al voorzien van een ringslot. Deze verankert het achterwiel op een stevige manier. Het voorwiel is gemakkelijk te demonteren, dus zet je fiets altijd vast middels het achterwiel. Een ringslot, bevestigd aan het frame, is ook moeizamer te demonteren dan een los ringslot.
In 2008 kwam het AXA ringslot zeer negatief in het nieuws omdat deze geopend kon worden met een moedersleutel (onbewerkte sleutel). Tegenwoordig zijn deze allemaal vervangen voor goed functionerende sloten. Een veilig en goed functionerend fietsslot herken je aan het ART logo. Hier lees je verder in dit artikel meer over.

Extra fietsslot
Het gebruiken van alleen een ringslot is niet altijd voldoende. Zorg ervoor dat je ook nog een tweede fietsslot gebruikt. Wanneer je een tweede fietsslot hebt kun je je fiets overal aan vastzetten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kettingslot, beugelslot of kabelslot. Met een degelijk slot is het voor dieven vrij moeilijk om de fiets los te maken.
 
ART Sloten

Om de kwaliteit van sloten hoog te houden is de stichting ART in het leven geroepen. Goedgekeurde fietssloten zijn te herkennen aan een ART keurmerk. De stichting ART test fiets-, scooter-, brommer-, en motorsloten tegen bekende diefstaltechnieken. Als het slot de test probleemloos heeft doorstaan wordt er aan het slot een aantal sterren gegeven. Hoe meer sterren een ART slot heeft des te beter de kwaliteit van het slot is. Hoe beter een slot beoordeeld is des te lastiger is het om het slot open te breken.


Soorten Sloten

Beugel- en U-sloten
Een beugelslot wordt vaak een U slot genoemd vanwege de U vormige beugel. Het beugelslot bestaat uit twee delen, de U-vormige beugel en het gedeelte met het slotmechanisme. De beugelsloten zijn niet altijd 100% te vertrouwen omdat ze zonder sleutel of materiaal te kraken zijn. Let daarom dan ook altijd op bij het kopen van een Beugelslot of deze voorzien is van een ART keurmerk. 

Kettingsloten
Een fiets die voorzien is van een goedgekeurd ART kettingslot is voor een fietsendief zeer moeilijk te stelen. Goedgekeurde kettingsloten zijn te herkennen aan het stickertje van het ART keurmerk. ART goedgekeurde kettingsloten hebben vaak een gehard stalen ketting en een stevige nylonhoes. Een goed kettingslot kost minimaal 25 euro. 

Ringsloten
Dit zijn de meest gebruikte fietssloten en zitten vaak vast op de fiets rond het achterwiel. Het nadeel is dat de fiets niet bevestigd kan worden aan een vast punt. Aan te raden is dan altijd om een extra ketting of beugelslot te gebruiken. 


Over de Auteur

Woonachtend in Den Haag en geinteresseerd in verschillende categorien zoals Marketing, sport en beweging, recreatie en wielrennen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo