Fietsendiefstal in Nederland: de cijfers - Artikelpost

Fietsendiefstal in Nederland: de cijfers

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 205 | Aantal woorden: 436 | Datum: | 0 commentaar

Nederland is een echt fietsland. Ons vlakke landschap is perfect voor mooie fietsritten en wij Nederlanders hebben dan ook behoorlijk wat fietsen met zijn allen. Volgens de laatste schatting van een aantal branchevereniging zijn er in Nederland zo’n 22,8 miljoen fietsen, dit zijn ruim vijf miljoen meer fietsen dan inwoners! Met zoveel fietsen aanwezig, worden er ook veel fietsen gestolen. Alles over fietsendiefstal in Nederland lees je hier!

De cijfers

Ieder jaar wordt er ruim 90.000 keer aangifte gedaan voor fietsendiefstal. Maar aangezien veel Nederlanders weten dat fietsendiefstal niet hoog in de prioriteit staat bij de politie en dus ook veel zaken niet worden opgelost, doen veel mensen ook geen aangifte. Het daadwerkelijke aantal fietsen dat jaarlijks gestolen wordt, wordt geschat op 450.000.

Maak het fietsendieven niet te makkelijk

Je moet het fietsendieven ook niet te makkelijk maken om je fiets te stelen. Parkeer je fiets bijvoorbeeld niet ergens achteraf of een donker plekje. En zet ten alle tijden je fiets op slot, het liefst met twee verschillende sloten. Is je slot kapot? Koop dan een nieuwe of laat je fietsslot repareren. Wanneer je fiets een gewoon ringslot heeft is het aan te raden om deze te sluiten tussen de spaken met een ventiel, op deze manier wordt het voor een fietsendief lastiger om de fiets te stelen zonder deze te slopen. De dief zal zich dus eerder op een andere fiets richten.

Fiets gestolen, wat nu?

Wanneer je fiets gestolen is kun je altijd aangifte doen, in de praktijk blijkt dat veel van deze zaken onopgelost blijven. Heb je een verzekering voor je fiets? Dan moet je altijd aangifte doen om het bedrag uit gekeerd te krijgen. Wanneer je geen verzekering hebt zit er niet heel veel anders op dan een nieuwe fiets aan te schaffen en hopen dat de fietsendief wordt gepakt.Over de Auteur

Nederland is een echt fietsland. Ons vlakke landschap is perfect voor mooie fietsritten en wij Nederlanders hebben dan ook behoorlijk wat fietsen met zijn allen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[340 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[83 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo