FB pix Fotolijsten, wissellijsten en kliklijsten - Artikelpost

Fotolijsten, wissellijsten en kliklijsten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3154 | Aantal woorden: 433 | Datum: | 2 commentaar

De benamingen fotolijsten, wissellijsten en kliklijsten hoor je geregeld wanneer je een document, een foto of een affiche wenst in te lijsten. Maar wat is nu het verschil tussen deze verschillende termen. Hieronder vind je een overzicht om zo de juiste keuze te kunnen maken.

Fotolijsten

Een fotolijst is in zijn eenvoudigste vorm een lijst of frame waarin je een foto plaatst om deze mooier tot zijn recht te laten komen. Maar een lijst dient ook om de foto te beschermen. Soms wordt ook nog met een passe-partout gewerkt om de foto extra te benadrukken.

De klassieke fotolijsten vind je in de handel in heel wat standaardformaten en zijn vaak zo gemaakt dat je een foto gemakkelijk kans wisselen.

Wissellijsten

Met een wissellijst verwijst men dus meestal naar een klassieke fotolijst. Hierin plaatst men foto’s, affiches of kunstwerken die gemakkelijk kunnen gewisseld worden. What's in a name... Deze lijsten zijn ideaal voor certificaten en diploma’s, voor foto’s en vergrotingen, en voor kunstwerken en affiches. Om de inhoud te wisselen moet je de lijst achteraan openen.

Wissellijsten vind je in de handel of kan je op maat laten maken bij een inlijster. Een wissellijst bevat glas of plexiglas en een houten rug. Er bestaan wissellijsten in heel wat verschillende materialen zoals hout, aluminium en kunststof. Het hoeft geen betoog dat aluminium en houten lijsten duurder zijn dan kunststof lijsten.

Kliklijsten

Kliklijsten hebben hun naam niet gestolen. Dankzij een eenvoudig veermechanisme klikken de profielen van deze lijst letterlijk open. En dit terwijl de kliklijst gewoon aan de muur blijft hangen. Dit maakt het heel eenvoudig om posters, affiches of grote tekeningen snel en vaak te wisselen.

Dankzij een dunne en niet breekbare pvc-folie is de poster ook uitstekend beschermd. De kliklijst wordt ook wel posterhouder, affichehouder of snap frame genoemd. Het is een aluminium lijst die heel wat toepassingen heeft: Evacuatieplannen in gebouwen of hotels, veiligheidsvoorschriften in een lift, prijslijsten, menu’s,… Maar hij wordt nog altijd het meest gebruikt voor tijdelijke affiches, posters of publiciteit. Zoals de wekelijkse folderaanbiedingen van vele winkelketens. Of de laatste nieuwe filmreleases.Over de Auteur

Acaza is een online shop in fotolijsten

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo