FB pix Franchise of eigen ondernemering? - Artikelpost

Franchise of eigen ondernemering?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1208 | Aantal woorden: 393 | Datum: | 0 commentaar

Je eigen bedrijf als jonge schoolverlater, een nieuwe start maken na een ontslag of reorganisatie of je eigen zaak opzetten wanneer de kinderen het huis uit zijn. Het starten van een eigen bedrijf of aan de slag gaan als zzp-er is tegenwoordig steeds meer aan de orde. Steeds meer mensen kiezen ervoor om niet in loondienst te gaan, maar eigen inkomen te genereren. Maar als je dan besluit voor jezelf te beginnen, waar ga je dan voor kiezen? Een franchise, een eenmanszaak of misschien wel een bv?

Brainstormen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat je wilt. Zet de ideeën over je toekomstige bedrijf op papier. Wie zijn je klanten en wat wil je hen gaan leveren? Waarom ben jij beter dan je concurrenten? Welke kosten en winst wil je gaan maken, en hoe ga je dat financieren?Allemaal vragen waar je over na zult moeten denken voordat je start met je eigen onderneming.

Helemaal alleen of in franchiseverband?

Je kunt ervoor kiezen om een eenmanszaak te beginnen. Dit betekend wel dat je van begin tot eind alles zelf zult moet regelen. Een andere optie is het aansluiten bij een franchiseorganisatie. Wanneer je je aansluit bij een franchiseorganisatie zullen zij je helpen met het opzetten van je onderneming. Daarnaast hoef je minder tijd te steken in het creëren van naamsbekendheid, kun je eventuele problemen terugkoppelen naar de franchisegever en kunnen de kosten voor je onderneming gedeeld worden met de franchiseorganisatie.

Naast de voordelen van de samenwerking met de franchiseorganisatie en de andere franchisenemers, loop je met een franchiseorganisatie ook nog eens minder kan op faillissement. Het slagingspercentage van startende franchiseondernemers ligt ongeveer twee keer zo hoog dan bij een zelfstandig ondernemer. Ben je van plan je eigen franchiseonderneming op te gaan zetten, laat je dan altijd goed informeren door een deskundige op het gebied van franchiseondernemingen. Zij kunnen je helpen met het opzetten van een ondernemingsplan en kunnen je adviseren over investeringen, franchisecontracten en –formules.Over de Auteur

Moniek de Graaf is freelance tekstschrijver

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo