Gastouder en andere vormen van kinderopvang - Artikelpost

Gastouder en andere vormen van kinderopvang

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 943 | Aantal woorden: 621 | Datum: | 0 commentaar

 

Je merkt het misschien niet als je nog geen kinderen hebt, maar zodra je toch dat mooie geschenk hebt gekregen dan zal er op een gegeven moment een tijd komen dat je op zoekt zal moeten gaan naar een verblijf voor je kinderen als je zelf op je werk zit en zij al uit school komen. Het is dan belangrijk dat er goed gezocht wordt naar wat het beste bij de tijden passen waar je kind van afhankelijk zal zijn ten tijden dat jij op je werk zit. Kunnen de kinderen worden opgehaald van school of moet je ze zelf brengen? Krijgen ze extra lessen tijdens de opvang of is het een plek waar ze voornamelijk zullen spelen. Er zijn meerdere mogelijkheden beschikbaar, er hoeft slechts nog voor de meest geschikte optie gekozen te worden. Maar wat zijn de keuzes die je als ouder zijnde kan maken in de kinderopvang? En wat zijn de voor- en nadelen van deze verschillende vormen? Op deze vragen zal dit blog een inleidend antwoord op geven.

Ten eerste kan er een verschil gemaakt worden tussen een vorm van kinderopvang die dit vanuit een winstoogmerk zal aanbieden en een kinderopvang die aangeboden kan worden door naasten, zoals vrienden en familie of buren. Bij de eerste vorm, de commerciële, kan je denken aan bijvoorbeeld een gastouder, of een buitenschoolse opvang. In de tweede vorm passen de opa en oma of de buurvrouw.

Een gastouder is een professionele opvang waar bij een ervaren ouder de opvang van één of meerdere kinderen op zich neemt in ruil voor een vergoeding wat vaak neerkomt op het salaris van die persoon. Deze man of vrouw heeft er dus zijn of haar werk van gemaakt om op te passen en doet dit dan ook op een professionele manier. Denk maar aan het ophalen van de kinderen bij de school, een verzorging die gaat van middageten maken tot aan het verschonen van de luiers. Wat een gastouder doet verschillen van bijvoorbeeld een buitenschoolse opvang, is dat de kinderen meestal bij iemand in huis zullen verblijven in de tijd dat de gastouder op hen past. Een buitenschoolse opvang heeft vaak een apart gebouw waar de kinderen de tijd zullen spenderen. En er zijn veel regels opgesteld voor het huizen van een gastoudergezin. Zo moet je denken aan het maximale aantal kinderen dat een dergelijke gastouder mag toezien en dat is dat ook weer gebaseerd op de leeftijd van de kinderen. Ook is het zo dat de gastouder een vaste locatie moeten hebben waar de kinderen zullen verblijven en daarin mag deze persoon dan ook niet variëren. Dit heeft uiteraard te maken met het feit dat de gastouder traceerbaar moet zijn en er niet even tussenuit mag of ergens anders met het gezin heen moet kunnen gaan. Dat zou een grote schrik teweeg kunnen brengen bij de ouders van de kinderen. Daarbij kan wel gezegd worden dat een gastouder dit vaak als beroep doet er ook lid is van een groter bedrijf. Dit doet de professionaliteit zeker ten goede.Over de Auteur

Een auteur geïnteresseerd in de verschillende vormen van kinderopvang

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo