Gebruik de juiste cijfers voor je cijferslot - Artikelpost

Gebruik de juiste cijfers voor je cijferslot

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 137 | Aantal woorden: 544 | Datum: | 0 commentaar

Combinatiesloten zijn er in verschillende vormen en bestaan al vele jaren. Het combinatieslot werkt heel eenvoudig: de cijfers op een combinatieslot moeten op de goede volgorde worden gezet zodat het slot kan worden ontgrendeld. Veel mensen houden van het gebruik van combinatiesloten omdat ze stevig zijn en alleen toegankelijk zijn als de cijfercombinatie goed wordt ingevoerd.

Mensen kunnen voor allerlei doeleinden een combinatiesloten gebruiken. Veel mensen die naar school of hun werk gaan, kopen vaak een groot hangslot met een combinatiecode om bijvoorbeeld hun fiets mee op slot te zetten. Deze sloten hebben een ‘U-vormige’ as die, wanneer het slot wordt ontgrendeld, rond kan draaien zodat het slot kan worden vastgeklemd. Zodra het ene uiteinde van de as opnieuw in het slot wordt geplaatst, naar beneden wordt gedrukt en er een hoorbare ‘klik’ is, weet de gebruiker dat het combinatieslot goed is vergrendeld.

Hoewel dit type slot bijna overal verkrijgbaar is, kiezen veel mensen er toch voor om een ander slot te gebruiken. Ze denken ten onrechte dat een combinatieslot moeilijk te bedienen kan zijn. Om een cijferslot goed te kunnen bedienen, moet het eerste cijfer zich recht onder de pijl bevinden. Door het slot met de klok mee voorbij het eerste cijfer te draaien en vervolgens naar het tweede, wordt het tweede cijfer ingevoerd. Door tegen de klok in naar het laatste cijfer te draaien, wordt het combinatieslot ontgrendeld. Dit is de meest gebruikelijke methode voor een combinatieslot.

Een andere vorm van een combinatieslot, dat ook populair is, is een combinatieslot met meerdere combinaties. Deze sloten hebben vaak cijfers, letters en symbolen op een rij, wat het moeilijker maakt om het combinatieslot te ontgrendelen. Dit is vrij populair op fietssloten. Veel mensen zullen het combinatieslot als fietsslot gebruiken zodat deze moeilijk kan worden weggenomen als hij ergens staat. Anderen kunnen een combinatieslot op hun aktetas gebruiken. In een aktetas zitten vaak belangrijke documenten, die vertrouwelijk kunnen zijn. Het combinatieslot met meerdere combinaties is inderdaad in veel omstandigheden handig en kan steeds, zolang de combinatie maar goed worden onthouden, opnieuw worden gebruikt.

Voor meer informatie over combinatieslot - https://www.locksecure.nl/slotenmaker-zoetermeerOver de Auteur

De auteur wil zijn kennis en kunde delen met andere geinteresseerden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo