FB pix Goedkoop een domeinnaam registreren - Artikelpost

Goedkoop een domeinnaam registreren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1187 | Aantal woorden: 405 | Datum: | 1 commentaar

Een van de dingen die je gaat moeten doen indien je je eigen website online wilt hebben is het registreren van een eigen domeinnaam.

Domeinnamen zijn er zeker niet in overvloed, eens een domeinnaam door iemand wordt geregistreerd dan is dit domein gekoppeld aan die persoon en kan niemand anders nog deze domeinnaam registreren. Het is dus verstandig om een domeinnaam direct te registreren indien deze goed is en nog vrij is, een paar dagen later kan er namelijk al iemand anders mee weg zijn.

Een domein registreren kan afhankelijk van waar je hem gaat registreren best wel eens wat kosten. Het wordt daarom aangeraden om eerst de markt wat te onderzoeken en de goedkoopste registrar uit te kiezen. Een registrar is het bedrijf dat de domeinnaam voor jou gaat registreren. Vaak is de registrar ook het bedrijf waar je je webhosting hebt gekocht.

Goedkoop een domeinnaam registreren kan je best doen door dit te vergelijken op het internet. Het kan soms wel 10 euro per domeinnaam schelen. Dit is natuurlijk heel handig als je meerdere domeinnamen gaat registreren, je wilt natuurlijk zoveel mogelijk geld besparen.

Als je je domeinnaam gekocht hebt dan zul je dit moeten koppelen aan je webhosting. Vaak is er bij de registrar de optie om de DNS gegevens aan te passen. Als men deze gegevens aanpast dan wordt men naar het IP van de server waar jouw webhosting opstaat doorverwezen. De server zal dan jouw website tonen aan de bezoeker. Let wel op! als je de DNS gegevens foutief aanpast dan kan het zijn dat je website niet meer bereikbaar is. Lees dus eerst goed hoe men dit moet doen. Er zijn vele websites op het internet waar je handleidingen kan vinden om DNS gegevens aan te passen. Vaak is dit verschillend per registrar, het wordt dus aangeraden om het voor jouw registrar op te zoeken.

Naast het goedkope domein kan je ook best betaalbare webhosting kopen indien je nog maar net begint met het bouwen van websites.Over de Auteur

Heeft veel interesse in alles wat met webhosting te maken heeft. Van dedicated servers tot goedkope webhosting en VPS hosting.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo