FB pix Groeidiamant? - Artikelpost

Groeidiamant?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 4352 | Aantal woorden: 408 | Datum: | 0 commentaar

Wat is er gebeurd met de groeidiamant? Deze zeldzame vorm van klantenbinding van het juweliersgilde leidt nu een rustig bestaan, maar er zijn jaren geweest dat de groeidiamanten niet aan te slepen waren.

Voor hen die niet weten wat een groeidiamant is: bij het kopen van een sieraad met diamanten kun je de afspraak maken dat je het sieraad –zonder verlies van waarde- kunt inruilen voor een met wat grotere diamanten, natuurlijk met bijbetaling. Het beste moment hiervoor is het op jonge leeftijd kopen van verlovings- of trouwringen. Daar spreekt immers een groot vertrouwen in de toekomst uit; precies de mindset waar de juwelier op hoopt. Laten we ook eens kijken hoe dat vertrouwen in de toekomst wordt uitgedrukt bij mensen met wat meer levenservaring.

Jong geleerd, oud gedaan

Anders dan je misschien zou verwachten zijn jongeren gretiger om verlovingsringen te kopen dan oudere, meer ervaren mensen. Hoe komt dat? Geloven ze nog in eeuwige liefde en trouw op een manier die bij de meeste mensen verdwijnt naarmate je ouder wordt? Zijn ze hebberiger? Houden ze simpelweg meer van elkaar?

De eerste theorie lijkt het meest voor de hand te liggen. De notie ‘voor altijd’ lijkt per definitie al minder waardevol voor oudere mensen. Bovendien hebben zij –vaak door schade en schande- geleerd dat ‘echte liefde’ toch iets anders is dan wat zij als jongeren dachten.

Liefde groeit ook

Als het goed is, neemt liefde toe naarmate je langer bij elkaar bent. Maar liefde verandert. De toename zit hem meer in realiteitszin en mogelijkheden om de liefde praktisch toe te passen. Jonge mensen kunnen zich geheel verliezen in dramatische uitingen van hun liefde, ouderen zijn wat meer geneigd hun liefde te tonen in wat meer alledaagse situaties. Een verlovingsring is voor hen geen must, al speelt de traditie voor grote groepen mensen ook een belangrijke rol.  Misschien gaat het fenomeen groeidiamant nog wel heel lang mee.

 Over de Auteur

De groeidiamant is wat minder populair dan vroeger, maar de aandacht voor verlovingsringen is nog springlevend. Oudere mensen die gaan trouwen voelen er minder voor dan jongere. Over het waarom vind je in dit artikel wat theorieën.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo