Groeiende koeriersdiensten - goede ontwikkeling of last? - Artikelpost

Groeiende koeriersdiensten - goede ontwikkeling of last?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 271 | Aantal woorden: 576 | Datum: | 0 commentaar

Koeriersdiensten blijven groeien

Economisch herstel zet door

De Rabobank meldde onlangs een voortzetting van economisch herstel in Nederland. In 2016 wordt de stijgende lijn van vorig jaar doorgezet. De economie blijft aantrekken. Dit is merkbaar in de meeste bedrijfssectoren in ons land. Men verwacht dat deze nog verder zullen groeien.

Favoriet voor grootste groeier is de zakelijke dienstverlening. Rabobank verwacht zelfs een groei in volume van zo'n 4,2 procent. In 2016 wordt ook voor de bouw een volumegroei van ongeveer 4 procent verwacht. Experts denken dat de recreatiesector als derde zal eindigen. Deze zou zo'n 3 procent moeten groeien.

Transportsector doet het erg goed

Ook transportbedrijven hebben een mooi vooruitzicht dankzij dit economische herstel. De sector valt buiten het eerdergenoemde podium. Toch valt er nog een groei van 1,8 procent te verwachten. Vervoer op de weg lijkt achterhaald. Met de juiste bedrijfsvoering kan er echter succes geboekt worden in deze hoek. Men noemt verschillende factoren voor succes. Bijvoorbeeld de lading bundelen, samenwerken en een netwerk opbouwen. gepaard met kostenreductie valt er veel rendement te halen.

Koeriersdiensten groeien hard

Binnen de transportsector zijnmet gemakt de grootste groeiers aan te wijzen:logistieke dienstverleners en koeriersdiensten. De econmie trekt aan en daardoor blijft ook e-commerce (oftewel online winkelen) sterk doorgroeien. Webwinkels blijven in populariteit winnen. Elke dag opent wel een nieuwe webshop haar digitale deuren. Tegelijkertijd maken fysieke winkels meer en meer de overstap naar online. Dit vraagt natuurlijk ook om meer bezorging van pakketten. Koeriersbedrijfjes springen hierop in. De grote spelers zetten bovendien steeds meer wagen in.

Frustraties door de koerier

Het aantal koeriers op de weg neemt dus toe. Dit is een mooie ontwikkeling voor de bedrijfssector zelf. Er zijn ecter ook negatieve effecten aan verbonden. Koeriers werden voor Veilig Verkeer Nederland bestempeld als 'gevaar in het verkeer'. Een meting toont aan dat er in bepaalde straten soms wel twinitig busjes op één dag langskomen. Zet de huidige groei zich door? Dan kan de situatie in de toekomst uit de hand lopen. De VVN verwacht dat er over een aantal jaar dagelijks tot wel vijftig bezorgers langs kunnen komen in bepaalde buurten. De vereniging verklaart daarnaast talloze meldingen te krijgen van buurtbewoners. Deze spreken hun zorgen uit over het rijgedrag van koeriers. Door de grote concurrentie worden de regels soms niet al te nauw genomen, om maar zo snel mogelijk te kunnen bezorgen. Men klaagt over te hard rijden en fout parkeren. Dit leidt tot frustratie onder bewoners.

Een koerier kiezen

Niet alleen online winkelen is vandaag de dag een ingewikkelde zaak met oneindig veel webwinkels. Ook het kiezen van de juiste koeriersdienst wordt steeds moeilijker. Talloze bedrijfjes bieden nu hun diensten aan tegen spotprijzen. Om van snelle en betrouwbare bezorging verzekerd te zijn kies je als koerier in Roermond voor Swords Logistics. Je document of pakket wordt razendsnel bezorgd. Veiligheid en bescherming van goederen wordt altijd in acht genomen. Volg de koerier via het online trackingsysteem. Bezorging is ook internationaal mogelijk.

Koerier in RoermondOver de Auteur

Betrouwbare koerier in Roermond. Zendingen worden veilig en razendsnel bezorgd. Zowel regionaal, nationaal, als internationaal.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo