FB pix Haarlem is goed: tien redenen waarom! - Artikelpost

Haarlem is goed: tien redenen waarom!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1974 | Aantal woorden: 629 | Datum: | 0 commentaar

Historisch Haarlem
Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland en heeft een rijk historisch verleden. Met ongeveer 150.000 inwoners is het oude, pittoreske centrum gezellig maar niet te druk. De stad staat bekend als Bloemenstad, dit dankzij de vele tulpenbollen die uit de streek komen.

Winkelen
Shoppers kunnen compleet los gaan in Haarlem. Veel exclusieve winkels en trendy winkelzaken worden afgewisseld door speciaalzaken en bekende modeketens. In de winkelstraten is een uitgebreid en gevarieerd aanbod waar iedereen zal slagen. Het is geen wonder dat Haarlem is uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland.

Gastronomisch goed
Haarlem kent een gigantische hoeveelheid cafés en restaurants, maar staat ook bekend om de vele culinaire speciaalzaken. Traiteurs, bakkers, kaaswinkels; de ambacht druipt er vanaf. Van specialiteitenrestaurant tot eetcafé, er is altijd iets lekkers te vinden in elke prijsklassen. De stad wordt ook wel de meest Vlaamse stad van het Noorden (zo noordelijk ligt het niet, maar wel in vergelijking met bijvoorbeeld Maastricht, ook een kenner van de Vlaamse cuisine) genoemd, en gezien de gastronomie is dit geheel terecht.

Naar het strand
Een van de grotere voordelen van Haarlem is dat het strand lekker dichtbij is. Zowel Zandvoort als Bloemendal zijn het hele jaar graag bezochte stranden en na een lekkere wandeling kun je goed bijkomen in een van aanwezige strandtenten. Uiteraard is het hier in de zomer een groot feest.

Evenementen
Haarlem is de jazz stad van Nederland, dus natuurlijk vindt hier jaarlijks het Haarlem Jazz Festival plaats. Grote buitenlandse namen en lokale helden spelen feilloos samen. Maar ook het grotere publiek heeft een topdag tijdens bijvoorbeeld Bevrijdingspop in mei. Feestjes bouwen kan men hier zeker, en waarom daarna niet nog even de stad ingaan? Een andere evenement met historische inslag is de Bloemenweek, want als tulpenhoofdstad ontkom je daar natuurlijk niet aan.

Stappen in Haarlem
Uitgaan in Haarlem kan op vele verschillende manieren. Er zijn clubs voor de grotere feesten, plekken waar je lekker los kunt gaan en veel gezellige kroegen. Gewoon een biertje of wijntje pakken? Natuurlijk geen enkel probleem. Iedereen kan op zijn eigen manier een topavond beleven in Haarlem. Kies maar uit waar je begint!

Eigen bier
Vergeet Heineken maar, de locale trots van Haarlem heet Jopenbier. De stad heeft een verleden met het brouwen van bier dat terug gaat naar de 15e eeuw. Destijds waren er liefst 100 brouwerijen in de stad. Probeer het zelf en neem er eentje, proost!

Cultuur en musea
Met een historisch verleden als dat van Haarlem, is het niet vreemd dat ook kunst- en cultuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen in de stad. Het oudste museum van Nederland het Teylers Museum is toch wel de meest bekende aanwezige. Voor kunst uit de Gouden Eeuw is het Frans Hals Museum ideaal. Voor moderne kunst of exposities is men bij de Hallen aan het juist adres.

Prima bereikbaarheid
Haarlem is centraal gelegen en kent een uitstekende aansluiting met het openbaar vervoer. Treinen rijden af en aan (het station is zeker de moeite waard!) en ook met de bus ben je binnen no time in het oude centrum van de stad.

Sportsucces
Haarlem is sportief en iedereen mag het weten. Vooral in het buitenland is Haarlem een stuk bekender dat je wellicht zou denken. Zo vindt er jaarlijks de Haarlemse honkbalweek, een groot internationaal toernooi waar teams van over de hele wereld (Cuba, Amerika, Japan) aan deelnemen.

 

Over de Auteur

Haarlem is gezellig, mooi en kent een rijk historisch verleden. Niet zo vreemd dus, dat veel mensen er graag terug komen om opnieuw te genieten van alles wat de stad te bieden heeft. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo