Heen en weer naar de juwelier - Artikel Post - Artikel Marketing

Heen en weer naar de juwelier

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: RomanticGirl
Gezien: 644 | Aantal woorden: 510 | Datum: Wed, 9 Mar 2011 | 0 commentaar

Als er iets vervelend is, dan is het langdradigheid en gezeur. Natuurlijk wil je dat “de dag van je leven” een memorabele dag wordt, maar dan wel graag met prettige herinneringen. Het twijfelen bij het uitzoeken van een ring bij de juwelier en steeds weer opnieuw gaan kijken, hoort daar wat mij betreft niet bij. Er zijn tegenwoordig immers ook andere mogelijkheden om trouwringen te kiezen.

Het beslissingsproces

Mijn lieve vriendin is wat besluiteloos aangelegd. Zelfs bij beslissingen die in feite onbelangrijk zijn, doorloopt het beslissingsproces (want zo kun je dat in haar geval gerust noemen) een aantal fases. De afwegingen die zij maakt zijn allesbehalve rationeel en onttrekken zich ook qua volgorde aan elke logica.

Een voorbeeld: toen wij –na drie dagen discussie- hadden besloten dat we een diamanten ring gingen kiezen, was de volgende stap wat mij betreft het daadwerkelijke uitkiezen van een ring die aan de omschrijving voldeed en betaalbaar was. Dat was voor mijn aanstaande echter te kort door de bocht.  De vorm van de diamant moest eerst worden bepaald. Ik stelde vervolgens voor om vierkant voor mij te kiezen en rond voor haar, maar het maakte mij niet genoeg uit om haar tegen de haren in te strijken. Dus voegde ik eraan toe: ‘maar als jij wat anders wilt, ga ik daarin mee’.

Tegen het zere been

Wat een blunder was dat. Ik werd direct beticht van gebrek aan betrokkenheid, wat ik nog zwakjes probeerde tegen te spreken. Dezelfde middag stonden we bij de juwelier om naar ringen met een steen te kijken. De diamanten ringen in zijn assortiment boden te weinig keuze en waren wat prijzig, vandaar de uitbreiding naar andere soorten stenen. Na twee uur had ook de geduldige mevrouw die ons bij de keuze terzijde stond er genoeg van. Zij liet ons verder kijken om ‘even een andere klant te woord te staan’. Jaja. Zij kwam er tenminste nog met een smoes vanaf.

Toch maar op internet kijken

We zijn nu twee weken en drie bezoekjes aan de juwelier verder en de keuze gaat nog tussen vier ringen. Mij interesseert het inmiddels niet meer echt; ik kan geen juwelierswinkel meer van binnen zien.  Overigens heb ik mijn vriendin inmiddels wel zover gekregen om ook op internet te kijken naar ringen. Daar werd zij wel een stuk wijzer van. Ik hoop alleen nog maar dat zij met haar uiteindelijke keuze gelukkig is; daar word ik ook het gelukkigst van.

 Over de Auteur

Sommige mensen hebben moeite met kiezen; zo ook de vriendin van de schrijver van dit verhaal bij de jacht op verlovingsringen. Haar besluiteloosheid is voor sommige lezers wel herkenbaar.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo