Help mijn moeder is plotseling overleden, en nu? - Artikelpost

Help mijn moeder is plotseling overleden, en nu?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 82 | Aantal woorden: 614 | Datum: | 0 commentaar

Het kan iedereen overkomen, elke dag en elk moment van de dag. Dat is natuurlijk niet zo een fijne gedachte maar wel de realiteit. Betekent het dan, dat er nu extra stilgestaan moet worden? Nee, dat is zeker niet het geval want anders is het niet mogelijk om nog te genieten van het leven. Het overlijden van een moeder kan erg ingrijpend zijn en impact hebben op iedereen binnen het gezin en de familie. Ken je iemand waarvan de moeder laatst is overleden en wil je begrijpen hoe je die persoon kan steunen. Dan kan het advies in dit artikel hier bij helpen.

 

Verdriet en ongeloof

Zeker wanneer de dood onverwachts komt voelt de persoon zich ontzettend verdrietig en is er ook vaak een gevoel van ongeloof. Dit is logisch en volkomen normaal. Het kan ook zo zijn dat er helemaal geen tranen naar boven komen en dat men zich afvraagt of de persoon wel rouwt. Iedereen verwerkt de dood en verdriet op een andere manier. Er is geen protocol voor hoe iemand om moet gaan met zijn verdriet. Als vriend of vriendin kan je die persoon alleen maar bijstaan door er veel voor die persoon te zijn of op de achtergrond blijven als dat wordt gevraagd. Respecteer dan ook de wensen.

 

Samen de begrafenis regelen

Wanneer iemand plotseling overlijdt moet er binnen een no-time een begrafenis geregeld worden. Vaak kan er wel binnen 1 week aangeklopt worden bij een begrafenisondernemer. Het enige probleem waar veel mensen tegenaanlopen is de uitvaartverzekering. Het kan zomaar zijn dat dit nooit is afgesloten waardoor de kosten ontzettend hoog zijn. Om de begrafenis te financieren kan er een Fundme pagina opgezet worden. Via een crowdfunding actie kan er geld verzameld worden voor de begrafenis. Ook kan er steun en geld gevraagd worden aan de familieleden en vrienden.

 

Hoe zit het met mij?

Het is vaak moeilijk om te beseffen als zoon of dochter dat de moeder is overleden. Ongeacht op welke leeftijd de moeder overlijd blijft het ingrijpends. Vaak kunnen mensen waarvan de moeder is overleden steun vragen bij de vader en andere familieleden. Maar hoe zit het met iemand die geen vader meer heeft of waarvan de vader niet in het leven is. Dan wordt het natuurlijk een heel ander verhaal. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg hulpinstanties waar er aangeklopt kan worden. Als vriend of vriendin kan je zeker in deze situatie veel steun geven en helpen met het verwerken van het verdriet.

Belangrijke zaken regelen

Ondanks dat het een moeilijke periode is, zullen er toch een hele hoop zaken geregeld moeten worden. Er kan hiervoor zeker hulp gevraagd worden bij anderen die er verstand van hebben. Zo moet bijvoorbeeld de verzekering ingelicht worden den werkgever, bank en verhuurder van het huis. Daarnaast moet er gekeken worden naar alle lidmaatschappen die afgesloten zijn en die moeten dan zo snel mogelijk beëindigt worden. Samen met een vriend of familielid kan er een lijst opgesteld worden van alle zaken die geregeld moeten worden. Zorg er wel voor dat er eerst een overlijdensakte is want anders wordt het moeilijk om lidmaatschappen enz. stop te zetten.

 Over de Auteur

Een particulier die het leuk vind om informatie te delen over verschillende onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo