Het belang van periodieke keuringen en inspecties voor Hijsmiddelen - Artikelpost

Het belang van periodieke keuringen en inspecties voor Hijsmiddelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 206 | Aantal woorden: 431 | Datum: | 0 commentaar

Hijsmateriaal wordt voornamelijk toegepast in werkplaatsen en tijdens projecten om het vervoeren van producten of materieel te vereenvoudigen. Wanneer er op de werkvloer veel gewerkt wordt met zware lasten, is het belangrijk dat alles veilig verloopt. Een periodieke keuring en inspectie van uw hef- en hijsmiddelen is hierbij van belang. Door uw hijsmiddelen periodiek te laten keuren, zorgt u ervoor dat ze naar behoren blijven werken.

Het belang van periodieke keuringen

Hef- en hijsmiddelen is nogal een breed begrip. Het omvat alle producten en materialen die u nodig heeft om zware producten te heffen of hijsen. In verband met de veiligheid zijn er strenge regels verbonden aan het gebruik en onderhoud van uw hef-en hijsapparatuur. Sinds 1939 is het daarom wettelijk verplicht om uw hef- en hijsmiddelen te laten keuren door een erkend bedrijf. Een erkend bedrijf kunt u gemakkelijk herkennen aan het EKH-keurmerk. Door uw hijsmiddelen periodiek te laten keuren, vermindert u het aantal ongevallen op de werkvloer.

Het EKH-keurmerk

Wanneer er op de werkvloer wordt gewerkt met het verplaatsen van zware lasten, is het belangrijk dat het materieel is voorzien van een EKH-keurmerk. Zo weet u zeker dat de hijsmiddelen voldoen aan de strenge eisen. Het materieel is veilig genoeg om nog jaren te blijven gebruiken, mits deze goed wordt onderhouden. Het EKH-keurmerk wordt dan ook alleen gegeven aan bedrijven die voldoen aan de strenge keuringseisen.

Specialist in keuringen en inspectie van hijsmiddelen

Voor de periodieke keuringen en inspecties is het van belang om een specialist in te schakelen. Een specialist weet namelijk exact aan welke eisen uw materieel moet voldoen om er veilig mee te kunnen werken. Als er tijdens de keuring problemen geconstateerd worden, moeten deze direct verholpen worden. Een specialist heeft gediplomeerde monteurs in dienst die het defect gemakkelijk en snel voor u kunnen verhelpen.

Een EKH-erkend bedrijf in Ede

Is het tijd voor de periodieke controle van uw hef- en hijsmateriaal? Of zoekt u naar een EKH-erkend keurbedrijf? ASAV Hef- en Hijstechniek B.V. is een bedrijf dat zich specialiseert in het keuren en leveren van hef- en hijsmateriaal. Bekijkt u gerust hun website en het ruime assortiment hijsmiddelen of neem direct contact op.Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo