Het belang van werkkleding op de bouw - Artikelpost

Het belang van werkkleding op de bouw

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 227 | Aantal woorden: 408 | Datum: | 0 commentaar

 

Het belang van werkkleding op de bouw

In de bouwsector komen er allerlei beroepen samen die gezamenlijk een mooi project hebben. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwbouwproject. Je hebt een architect die het ontwerp maakt, de aannemer zelf, bouwvakkers die het gebouw zelf gaan opbouwen, een elektricien die alle elektronica komt inrichten en aansluiten, een dakdekker en noem maar op. Er zijn dus veel beroepen werkzaam in de bouw, maar bij al deze functies is het belangrijk dat ze goed op de veiligheid letten. De juiste werkkleding is hiervoor de eerste stap.

Veiligheid & functionaliteit

Werkkleding voor je werknemers heeft meerdere functies. Ten eerste herken je natuurlijk wie er voor welk bedrijf werkt. Zo herken je de metselaar van Hurks Bouw snel aan zijn groene trui met natuurlijk het logo van Hurks hierop. De eenheid die je hiermee als bedrijf uitstraalt is natuurlijk heel mooi, maar daarnaast denk je bij werkkleding ook aan veiligheid en functionaliteit.

Veilige werkkleding

Werkkleding moet vooral veilig zijn. Ieder beroep heeft weer andere eisen omtrent veiligheid. Bij een lasser moet de kleding brandveilig zijn ivm alle vonken die in het rond vliegen. Een elektricien wil juist antistatische kleding om schade aan elektronica (en zichzelf) te voorkomen. Daarnaast zijn er nog genoeg accessoires die meehelpen om de veiligheid verder te verhogen. Denk aan werkschoenen met een stalen neus, een helm en kniebescherming. Belangrijk hierbij is om goed te inventariseren aan welke gevaren jouw medewerkers worden blootgesteld.

Functionele werkkleding

Veiligheid staat uiteraard voorop, maar functionaliteit is ook handig om te verwerken in werkkleding. Wanneer een elektricien hoog op de lader aan het werk is, dan is het prettig om genoeg broekzakken te hebben om gereedschap in op te bergen. Zo hoef je niet continu de trap op en af. Zelfs een borstzakje om een pen of potlood in op te bergen kan een welkome aanvulling zijn op de bedrijfskleding!Over de Auteur

Lavans is een bedrijf actief op gebied van bedrijfskleding en werkkleding. Door de juiste (genormeerde) kleding te leveren en deze te wassen volgens een specifiek wasprogramma, zorgt Lavans voor langdurige kwalitatieve werkkleding.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[304 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[182 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo