FB pix Het bevrijden van je stem - Artikelpost

Het bevrijden van je stem

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 303 | Aantal woorden: 1331 | Datum: | 0 commentaar

Zingen geeft vrijheid. Vaak zing je onder de douche, wanneer je goed in je vel zit of om even te ontluchten. Zo is mantra zingen ook een vorm van stembevrijding, met als doel de stem te bevrijden van zijn beperkingen. 

Manieren van stembevrijding

Er zijn veel verschillende manieren waarop stembevrijding kan worden beoefend. Een manier is om mantra's te chanten terwijl je je concentreert op de adem en het lichaam. Een andere manier van stembevrijding is om een comfortabele houding te vinden en je te concentreren op het vrijmaken van je stem door spanning of ongemak in het lichaam los te laten. De stem van een persoon kan worden bevrijd door mantra's te chanten, deze te bevrijden van zijn beperkingen en nieuwe mogelijkheden voor expressie te openen.
Bovenstaand zijn manieren waarop je zelf kan mantra zingen. Toch wordt er aangeraden om met een groep mee te doen. Samen met een groep laat je jouw klanken horen, door de trillingen en geluiden van de groep voel je dat je samen sterker bent. Je doet het zelf, maar je hebt elkaar. 

Stembevrijding bij onzekerheid

Stembevrijding is een techniek waarmee u kunt spreken op een manier die voor u natuurlijk aanvoelt. Deze techniek kan mensen helpen die te horen hebben gekregen dat ze te snel, te zacht of met een accent spreken. Degenen die stembevrijding ervaren, zullen zich zelfverzekerder voelen wanneer ze in het openbaar of met vrienden en familieleden spreken.

Stembevrijding voor iedereen

De techniek is ontwikkeld door logopedisten die opmerkten dat de stemmen van mensen anders klonken als ze spraken met iemand die ze goed kenden dan wanneer ze spraken met een onbekende. Stembevrijding is het proces van het veranderen van de manier waarop u spreekt, zodat het uw persoonlijkheid weerspiegelt en hoe u wilt dat anderen u zien. Het is voor iedereen mogelijk om stembevrijding te beoefenen, ongeacht leeftijd, geslacht, etniciteit of sociale klasse. Het enige dat nodig is, is zelfbewustzijn.

Tips voor het mantra zingen 

Mantra zingen is een spirituele oefening waarbij je een mantra hardop of inwendig herhaalt. Mantra is een Sanskrietwoord dat 'geestbescherming' betekent.


Om ervoor te zorgen dat het correct wordt gedaan, is het raadzaam om de volgende vijf punten in gedachten te houden:


  • Houd je ruggengraat rechtop en je lichaam ontspannen tijdens het chanten.

  • Het is in orde om hardop of stil in gedachten te chanten.

  • Maak je geen zorgen over de woorden, concentreer je gewoon op het geluid van het woord tijdens het chanten.

  • Chant met een gevoel van liefde (je kunt chanten met de bedoeling iets goeds te herinneren dat je voor anderen hebt gedaan, zoals iemand helpen met zijn boodschappen of geld doneren aan een goed doel).

  • Chant minstens één keer per dag.

 

Lucht je hart en je stem met stembevrijding. Maak alle obstakels en knopen in het lichaam los door je stem te bevrijden. Even kan je zijn wie je echt bent. Met stembevrijding ga je inzien wie en wat je waard bent. Je vind weer de liefde in jezelf die je een tijdje niet hebt gevoeld. 

Over de Auteur

Een particulier die het leuk vind om over verschillende onderwerpen te schrijven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo