Het frezen van aluminium: zelf doen of uitbesteden? - Artikelpost

Het frezen van aluminium: zelf doen of uitbesteden?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 168 | Aantal woorden: 355 | Datum: | 0 commentaar

Het komt niet vaak voor, maar wanneer u aluminium moet frezen, is het in dat geval een verstandige keuze om dit zelf te doen of dit uit te laten besteden? Uiteraard is het verstandig wanneer u voor deze vraag stelt, eerst erachter komt of u voldoende verstand van frezen hebt of niet. Is het antwoord nee, dan moet u het altijd uitbesteden. Is het antwoord ja, dan kunt u uiteraard een eigen freesmachine aanschaffen. Hierbij wordt het vaakst een bovenfrees genomen. Deze eigen freesmachines zijn echter slechts voor het kleinere freeswerk geschikt.

De freestechnieken van tegenwoordig worden alsmaar geavanceerder, waardoor het als hobbyist niet meer bij te houden is om alles met uw eigen freesmachine te kunnen. Daarnaast zijn deze enkel geschikt voor het kleinere freeswerk. Veel bedrijven zijn gelukkig gespecialiseerd in groot freeswerk. Zo zijn er bedrijven die inmiddels maar liefst tot vijftien meter kunnen frezen! Daarnaast is het voordeel van dit soort bedrijven dat het geen handwerk meer is en er dus ook geen fouten in het freeswerk gemaakt worden. Er wordt namelijk een CAD-tekening ingeladen, waarna de machine exact de uitwerking als output geeft. Dit zorgt ervoor dat het uitermate geschikt is om een hele serie aan freeswerk uit te besteden. Hierdoor heeft u ook telkens hetzelfde eindresultaat en komen er dus geen menselijke afwijkingen of fouten bij kijken.

Naast dat het eindresultaat een stuk nauwkeuriger is, scheelt het uitbesteden van aluminium frezen, ook wel verspanen genoemd, ook enorm veel uren tijd. Wanneer u zelf hiermee aan de slag gaat, zeker wanneer het uw eerste keer is, kan dit enorm veel tijd kosten. Er zitten dus twee enorm grote voordelen aan het uitbesteden van het freeswerk, of dit nu groot of klein is. Ten eerste heb je een nauwkeurige en consequente output en daarnaast bespaart het je enorm veel tijd.Over de Auteur

15meterfrezen, specialist in zowel groot als klein aluminium freeswerk

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo