Het Hakenkruis (Swastika) een Heilig Teken?
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: skyrocket | Via Artikel Post
Gezien: 1185 |
Aantal woorden: 417 |
Datum: Sun, 16 Dec 2012 |
0 commentaar
Het hakenkruis, we kennen dit teken allemaal. Het herinnert ons aan een slechte periode die we het liefst ver achter ons laten. Het is in de moderne tijd een symbool van het kwaad te noemen. Maar juist dat hakenkruis wat met een mooie naam swastika genoemd word, heeft volgens twee wetenschappers een zeer oude, mystieke en symbolische betekenis.
De twee wetenschappers waarover ik spreek komen van de Universiteit van Texas. Toen de fysici C.J. Ransom en Hans Schulter waterstofgas bombardeerden met elektriciteit en magnetische energieën, begon dit gas te gloeien. Daarna viel het gas plotseling uiteen, verdeelde zich daarbij in twee delen. Deze twee delen vormden samen het hakenkruis. Dit experiment leidde ertoe dat deze onderzoekers veronderstellen dat een komeet die het magnetisch veld van de aarde passeert een overeenkomstig effect zou kunnen hebben.
Als dit waar is, zou dat lichtgevende hakenkruis in de ogen van de mens als een natuurverschijnsel eruit hebben gezien. Maar die gene die het vol ontzag aanschouwden, zouden geneigd zijn om dit een bovennatuurlijk teken te noemen. Daarbij verklaart het ook, waarom dit moderne symbool van het kwaad door het hindoeïsme en vooral door het Tibetaans boeddhisme werd vereerd. Zo werden er bijvoorbeeld in de stenen uitgehouwen swastika’s gevonden bij oude graftomben. Deze symbolen zijn gevonden in de omgeving van de opgegraven stad Troje.
Ook de christenen in de middeleeuwen beschouwden het als een heilig symbool voor de verbinding tussen hemel en aarde.
Nog altijd word het swastika symbool veelvoudig gebruikt in het hindoe-architectuur en in de Indiaanse kunst. Vroeger was dit teken ook te vinden in de Westerse architectuur. Voorbeelden waar we het teken tegenwoordig nog tegenkomt zijn in mozaïeken, op friezen en andere boomstructuren uit de oudheid. Symbolen in relatie met de swastika in de klassieke Westerse architectuur zijn onder andere het kruis, driebenige triskele en de afgeronde lauburu. Ook is het symbool aangetroffen in Pictische grottekeningen, op oude Noorse wapens en Grieks aardewerk. In Frankrijk werd het symbool zo’n zevenduizend jaar geleden in grot wanden gekrast en ook in de oude grottekeningen van India zijn ze gevonden.
Over de Auteur
Skyrocket schrijft al artikelen op het web zolang hij het zich kan herinneren. Hij specialiseerd zich niet alleen in gezondheid en design, maar je kan ook zijn nieuwste website bekijken op ventless gas fireplaces waarop de beste gas fireplace repair tips te vinden zijn!
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen