FB pix Het Leven Als Spel Spelen - Artikelpost

Het Leven Als Spel Spelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1329 | Aantal woorden: 697 | Datum: | 0 commentaar

Zou het niet handig zijn als er één sleutel-woord of gedachte was die we zouden kunnen gebruiken bij elk obstakel in ons leven, waardoor die obstakels ons geen problemen meer zouden verzorgen?

Een soort "universele inzicht" - hét antwoord op alles, zodat we niet hoeven te werken op elk afzonderlijke aspect van onze "ik", om te kunnen ontwikkelen, maar altijd dezelfde sleutel gebruiken om ons direct en voor altijd op de juiste pad te zetten.

Dit lijkt teveel om te vragen, maar ik wil een truc - een techniek - met je delen die mij het gevoel geeft zo'n sleutel in mijn bezit te hebben.

Zoals met alles in het leven, gaat het erom hoe je de dingen bekijkt. Je realiteit is een illusie - jouw perceptie bepaalt je realiteit. Je kan spelen met je perceptie... dus je kan spelen met je realiteit.

De "sleutel" is om je leven te zien alsof het werkelijk een spel is - een soort "computer spel", met een "setting", een thema, en een verscheidenheid aan figuren - waarvan sommige inherent zijn aan het spel-programma, en anderen zijn, net als jij en ik, ontworpen door spelers. Jij bent een speler, en je kunt je figuur/karakter/avatar ontwerpen volgens je diepste wensen.

Het echte leven is natuurlijk, zover wij weten, niet echt een spel - maar je kunt het speels ervaren. Je kan alles doen in de geest van een spel, zonder je grip op de realiteit te verliezen. In zo'n spel kan je niet vliegen, heb je geen super-powers of magische spreuken, en hopelijk draait het niet om het uitschakelen van andere spelers voordat je zelf uitgeschakeld wordt. Maar in ons vaak zware realiteit, ons grootste uitdaging is afstand te nemen van de emotionele verbinding die we hebben met onze problemen - en de rust, helderheid en tijd te vinden om met die problemen om te gaan.

Als je financiele situatie je zorg baart - of je gezondheid, of je relatie, of wat dan ook - dan is het heel moeilijk je emoties opzij te zetten... emoties die je verhinderen om de juiste actie te ondernemen om van die zorgen af te komen. Zorgen lossen opzich geen problemen op.

De kracht van "het leven als spel zien" ligt in de mogelijkheid om al je problemen te bekijken als problemen van je spel-karakter - niet van jou -  en, van de afstand van "speler", kan je overnadenken wat jouw karakter moet doen om die problemen op te lossen.

Dit "afstand" aspect helpt je ook om je spel-karakter te ontwikkelen - wat in werkelijkheid een ontwikkeling van jezelf betekent. Je bekijkt je avatar (jezelf) van buitenaf - je ziet met meer duidelijkheid zijn sterke en zwakke eigenschappen. Je beschouwt hoe hij(zij) interageert met anderen, hoe hij denkt en voelt, hoe hij reageert op situaties, hoe hij actie wel of niet onderneemt.

Je kan hem vergelijken met anderen zonder je eigen ego aan te tasten. Je kan vorm geven aan zijn fysiek en persoonlijkheid - aankleden zoals je dat wilt. Je kan hem sturen in elke gunstige richting van je eigen keus - het is jouw spel en jouw karakter.

Het lijkt misschien een té makkelijk en oppervlakkig manier om naar het leven te kijken, maar wij willen vaak genoeg, door films en romans, uit ons werkelijkheid ontsnappen - en echte computer spelletjes waarin je andere identiteiten aanneemt zijn erg populair. Het is niet heel anders om te ontsnappen binnen ons eigen levens. Het vraagt alleen maar om een verschuiving in ons perceptie... en een speelse element toe te voegen aan ons leven.

Het is niet "ontsnappen aan de realiteit" - maar een hulpmiddel om een bredere begrip van de realiteit te verwerven.

 Over de Auteur

Ik hou mij bezig met persoonlijke ontwikkeling en bewust-leven. Lees meer op mijn website NL Artikelen.com

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo