FB pix Het nut van tweedehands spullen - Artikelpost

Het nut van tweedehands spullen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1220 | Aantal woorden: 462 | Datum: | 0 commentaar

Het begrip tweedehands kennen we allemaal wel. Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens te maken gehad met het verkopen of kopen van tweedehands spullen. Sommige mensen zijn zelfs heel rijk geworden met het verkopen van tweedehands spullen. Denk maar eens aan de oprichters van Nederlandse grootste onlinemarktplaats voor dit soort specifieke artikelen. Een tweedehands product is vanzelfsprekend niet nieuw meer. Daardoor is het goed mogelijk dat dit reeds gebruikte artikel al beschadigd of zelfs kapot is. Toch zijn veel mensen die zweren bij tweedehands spullen. In dit bericht gaan we kort in op het nut van tweedehands producten en artikelen.

Waarom tweedehands spullen kopen

1> Zoals met eigenlijk alles zijn er verschillende redenen te bedenken waarom iemand ervoor kiest om tweedehands spullen te kopen. De meest bekende en wellicht ook direct meest logische reden, is dat tweedehands spullen over het algemeen een stuk goedkoper zijn dan nieuwe producten. Nadat een eerste gebruiker een product heeft gehad ontstaat er, zoals boven reeds genoemd, vaak wat schade. Deze gebruikersschade leidt er toe dat een verkoper van tweedehands spullen hier een ‘korting’ voor rekening brengt. De spullen zijn daardoor goedkoper dan hetzelfde, nieuwe product, in de winkel. Dit is overigens niet altijd het geval. Soms vragen verkopers van tweedehands spullen exorbitant  hoge bedragen voor de reeds gebruikte en beschadigde artikelen. Even goed opletten dus bij eventuele aanbiedingen in de winkel. Door te kiezen voor tweedehands spullen in plaats van nieuwe kunnen mensen met een klein budget met minder geld meer spullen kopen.

2> Een tweede reden voor het kopen van tweedehands spullen is omdat die specifieke producten vaak niet meer in de winkel te verkrijgen zijn. Dit is vaak het geval met de wat oudere tafels, stoelen en kasten van bijvoorbeeld zwaar eiken. Deze worden haast niet meer verkocht, maar zijn in de tweedehands winkels in overvloed verkrijgbaar.

3> Een derde en laatste reden is dat sommige mensen het zonde vinden om constant nieuwe producten aan te schaffen terwijl, zo stellen zij, spullen van vergelijkbare kwaliteit te koop zijn als tweedehands. Het moge duidelijk zijn dat er verschillende redenen zijn om tweedehands spullen aan te schaffen. Feit is dat door de aanhoudende economische crisis meer en meer mensen tweedehands spullen kopen. De eerste reden (goedkoper) lijkt dus het meest belangrijk te zijn.

 Over de Auteur

Mattijs schrijft regelmatig artikelen over verschillende onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Kobo Clara HD refurbished
Kobo Clara HD refurbished

€ 114,99
Toon product

EVOLAR EVO-ES9000 Mobiele Airco Zonder afvoerslang - Refurbished
EVOLAR EVO-ES9000 Mobiele Airco Zonder afvoerslang - Refurbished

€ 795,00
Toon product

Luxe Siliconen Hoesje Geschikt Voor Apple iPhone 14 Max (6.7 Inch)  TPU Backcover Back Bescherm Hoes Cover Case - Telefoonhoesje Met Volledige Achterkant Zijkant Protection Transparante Beschermhoes  Bescherming Tegen Krassen & Stoten Crystal Clear
Luxe Siliconen Hoesje Geschikt Voor Apple iPhone 14 Max (6.7 Inch) TPU Backcover Back Bescherm Hoes Cover Case - Telefoonhoesje Met Volledige Achterkant Zijkant Protection Transparante Beschermhoes Bescherming Tegen Krassen & Stoten Crystal Clear

€ 16,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo