Het ontwikkelen van goede communicatie skills - Artikelpost

Het ontwikkelen van goede communicatie skills

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 711 | Aantal woorden: 390 | Datum: | 0 commentaar

Het hebben van goede communicatie skills kan een positieve wending geven aan je carrière en natuurlijk leven. Een communicatietraining kan hierbij helpen. De sleutel tot een succesvolle communicatie is hoe je bepaalde ideeën en uitdrukkingen zo effectief mogelijk kan weergeven. De communicatie moet helder en begrijpelijk zijn.

 

Als je communiceert op academisch niveau is een goede en uitgebreide woordenschat nodig. Je moet dan erg goed nadenken over wat je zegt en doet en op welke manier jij je mening wilt uiten. Wees ruimdenkend en niet gesloten. Het is zeer belangrijk ook als je communiceert met andere culturen die andere systemen hanteren waarbij hun ervaringen zeer verschillen met die van jouw. Het is het beste om niet direct harde conclusies te trekken.

 

Laat je mening weten op een beleefde manier. Vermijd daarom harde woorden of commentaar op de ander. Luister naar degene die wat te zeggen heeft en speel daar op in. Gebruik al helemaal geen scheldwoorden, seksistische woorden op commentaar op bepaalde culturen.

 

Luister tevens naar de toon van je stem en deze overkomt. Gebruik in emails of schriftelijk communicatie naar andere culturen geen caps lock. Dit kan namelijk overkomen als schreeuwen of iets dat absoluut moet op jouw manier. Als je ergens op wilt reageren hetzij via email of verbaal, luister eerst eens goed en lees de email volledig door. Denk na wat je wilt zeggen want je krijgt schriftelijk maar een kans. Gebruik met communicatie ook sterke feiten die iedereen begrijpt en ook accepteert. Een feit is namelijk niet gebaseerd op iemands mening. Houd hier dus rekening mee. Veel mensen stellen ook een email op en lezen deze niet meer na. Een van de grootste fouten die je kan maken. Lees je email dus altijd na op schrijffouten en hoe bepaalde zinsdelen zijn opgebouwd.  Nacontrole is altijd belangrijk.Over de Auteur

Jan Gasteren is een hobby schrijver en werkt graag aan veel informatieve online teksten. Hij leest graag andere blogs en probeert er zo nu en dan een zelf te publiceren. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[92 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo