Het openbare toilet netjes en schoon houden: zo doe je het - Artikelpost

Het openbare toilet netjes en schoon houden: zo doe je het

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 78 | Aantal woorden: 900 | Datum: | 0 commentaar

Openbare toiletten zijn vaak niet een plek waar het heel schoon en netjes is. Natuurlijk wil je dit als eigenaar wel. Je wil bijvoorbeeld dat jouw klanten en bezoekers een positief beeld hebben van jou, en hoe schoon het toilet is helpt daaraan mee. Waar moet je op letten?
Om te beginnen


Als eerste wil je dat er de mogelijkheid is om het netjes te houden. Er zijn verschillende dingen die hieraan mee helpen, maar de juiste producten zijn een goede start. Denk aan een kwalitatieve prullenbak. Ook in de toiletten zelf is een prullenbakje gewenst. Zo stimuleer je mensen om de dingen goed weg te gooien.


Hoe vaak komt het wel niet voor dat er geen goede manier is om je handen te drogen nadat je ze gewassen hebt, en je dan maar een stuk toiletpapier moet gebruiken? Dit wil je voorkomen. Zorg dat er bijvoorbeeld een handdoekdispenser is, zodat mensen hier hun handen mee kunnen drogen. Ook handdrogers doen het altijd goed, omdat veel mensen dit een stuk hygiënischer vinden dan een handdoek. Papieren doekjes zijn ook een goede oplossing, maar zorgen wel voor een kans op meer rommel.


Kleine dingen


Soms zorgen kleine dingen ervoor dat het niet helemaal gaat zoals je wil. Zo kan het zijn dat er een van de zeep dispensers lekt en zorgt voor een plasje zeep op de vloer. Los dit direct op wanneer je het door hebt, bijvoorbeeld door de dispenser te vervangen. Of lekt de kraan misschien, en zorgt die ervoor dat de hele wasbak continu nat is? Kijk hier op tijd naar en zorg ervoor dat het probleem snel wordt opgelost.


Het neerzetten van rollen toiletpapier in de ruimte zelf ziet er niet heel mooi uit. Een wc-rol houder waar er twee in kunnen, zorgt voor een oplossing. Berg overig toiletpapier op in een voorraadkast en houdt het netjes.


Frisse geur

 

Dat het lekker en fris ruikt op het toilet wil iedereen wel. Plaats een luchtverfrisser in de ruimte en zorg ervoor dat er genoeg lucht de ruimte in en uit kan door middel van ventilatie. Ook door de ruimte goed schoon te houden, ruikt het er langer lekker. Maak de toiletten dagelijks schoon, dweil, reinig de spiegels en houd de afvoer(en) in de wasbak(ken) ontstopt en leeg. Maak ook de prullenbakken regelmatig leeg, want ook dit kan in de loop van tijd zorgen voor een onprettig geurtje.

Over de Auteur

Openbare toiletten zijn vaak niet een plek waar het heel schoon en netjes is. Natuurlijk wil je dit als eigenaar wel. Je wil bijvoorbeeld dat jouw klanten en bezoekers een positief beeld hebben van jou, en hoe schoon het toilet is helpt daaraan mee. Waar moet je op letten?

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo