FB pix Het paranormale - Artikelpost

Het paranormale

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1408 | Aantal woorden: 661 | Datum: | 0 commentaar

 

Het paranormale is voor velen moeilijk te begrijpen en wordt vaak in twijfel getrokken. Letterlijk betekent paranormaal, bekend als het zesde zintuig, ‘naast het normale’. Wat houdt het zesde zintuig in en wanneer is iemand paranormaal?

 

Iedereen  is paranormaal

De vijf bekende zintuigen die ieder mens bezit zijn horen, ruiken, zien, voelen en proeven. Naast deze vijf zintuigen heeft iedereen ook nog een zesde zintuig. Dit extra zintuig is het paranormale. In principe beschikt iedereen over dit zesde zintuig, echter kan niet iedereen dit zintuig ook daadwerkelijk gebruiken. We zijn het zesde zintuig ‘verleerd’ te gebruiken, maar in principe heeft iedereen paranormale gaven in zich. Vaak komt dit tot uiting in kleine voorvallen, die meestal niet direct worden ervaren of herkend als paranormaal. Een voorbeeld is een voorgevoel wat achteraf blijkt uit te komen. Vaak iets kleins waarbij niemand denkt aan een paranormale gave. Maar wat houdt het zesde zintuig nu eigenlijk in?

 

Het extra zintuig

Het extra, zesde zintuig kan diverse vormen aannemen. Er zijn verschillende vormen van paranormale gaven mogelijk, te weten helderruiken, helderhoren, heldervoelen, helderweten en helderzien. De ene vorm is niet beter dan de ander en maakt iemand niet meer of minder paranormaal. Voor mensen die dit extra zintuig ontwikkeld hebben en kunnen gebruiken, vormt het zesde zintuig een versterking van de vijf normale zintuigen die ieder mens heeft. Wanneer men helderhorend is, kan men stemmen horen die informatie doorgeven. Dit betreffen stemmen van personen die op dat moment niet zichtbaar aanwezig zijn. Iemand die heldervoelend is, krijgt informatie door middel van emoties of sensaties zoals kou of warmte. Bij helderweten gaat het om het direct aanwezig zijn van bepaalde kennis, die bij anderen niet aanwezig is. Voor helderwetenden is dit vaak de normaalste zaak van de wereld, terwijl dit feitelijk niet zo is. De meest voorkomende vorm van paranormaliteit is helderziendheid. Helderzienden zien bepaalde gebeurtenissen die zich op een andere plaats of in een andere tijd voordoen. De verschillende vormen kunnen zich in combinatie voordoen en kunnen door de persoon verder ontwikkeld worden. Vaak volgen meer ervaringen wanneer iemand eenmaal een paranormale ervaring heeft gehad.  

 

Sceptische mensen

Er zijn veel mensen die sceptisch tegenover paranormale praktijken staan. Vaak wordt direct gedacht aan vreemde personen die claimen dingen te horen, te voelen, te zien, te ruiken of te proeven. Vreemde, onverklaarbare verschijnselen in de ogen van veel sceptici. Sceptici bestempelen dit vaak als bedrog van ontoerekeningsvatbare personen, en geven aan dat de verschijnselen niet te bewijzen zijn. Veel paranormale verschijnselen zijn dan ook niet zomaar te verklaren aan de hand van wetenschap of wetten. Tegenwoordig wordt echter wel meer onderzoek verricht naar het paranormale fenomeen. Ook al levert dit steeds meer resultaat op; veel sceptici zullen ook deze resultaten niet aanvaarden en blijven de paranormale praktijken in twijfel trekken.

 

Ieder mens bezit het zesde zintuig, maar dient dit zelf te ontdekken!Over de Auteur

Mijn naam is Sandra Vogels, 32 jaar en van kind af aan al geïnteresseerd in de paranormale en spirituele wereld. Tevens ben ik geïnteresseerd in de nieuwe ontwikkelingen rondom social media. Zo ook het bloggen! Graag zet ik mijn inzichten op papier en schrijf ik artikelen met wellicht interessante informatie rondom de paranormale en spirituele wereld.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo