Het proces om te wennen om je kind achter te laten op school - Artikel Post - Artikel Marketing

Het proces om te wennen om je kind achter te laten op school

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 93 | Aantal woorden: 611 | Datum: | 0 commentaar

Elk kind wordt groot en er komt vanzelf een tijd dat jouw kleine jongen of meid naar de basisschool zal gaan. Dat gaat niet van de ene op de andere dag omdat er veel prikkels op de kleine afkomen. Daarom is het verstandig om jouw kind te laten wennen aan de school en de nieuwe omgeving. Dit kan door gebruik te maken van de wenperiode. In Nederland zijn ouders verplicht om hun kinderen naar de basisschool te sturen als ze vijf jaar oud zijn. Vanaf vier jaar mogen de kinderen al naar school. Bovendien moet je niet vergeten dat er veel voordelen voor je kind zijn aan een kinderopvang.

Wenperiode

Als jouw kleine bijna vier jaar is, wel te verstaan vanaf drie jaar en tien maanden, dan mag hij of zijn voor het eerst naar school om te wennen. De kinderen kunnen dan een halve dag naar school gaan om te wennen aan de omgeving, de andere kinderen en de juf. Dit wordt vaak enkele keren gedaan om het kind goed te laten wennen. Gebruik maken van een dergelijke wenperiode is niet altijd mogelijk, maar wordt wel door veel scholen aangeboden aan ouders. Een wenperiode is er niet alleen voor als de kleine voor het eerst naar school gaat, maar kan ook bij een kinderdagverblijf. Daarvoor geldt ook dat jouw kindje eerst een paar uurtje kan wennen aan de gang van zaken bij de opvang.

Wat kun je als ouder doen

Als ouder kun je ook veel betekenen en helpen in het proces om de kleine te laten wennen. Begin al vroeg met praten over school en vertel wat daar allemaal gebeurt. Het is belangrijk om aandacht aan het kind te schenken door te vragen hoe de dag op school was en wat ze gedaan hebben. Zorg er ook voor dat jouw kind zin krijgt om naar school te gaan door spullen te kopen zoals bijvoorbeeld een schooltas en een broodtrommel. Overleg goed met de leerkracht wat er tijdens de momenten in de wenperiode is voorgevallen. Heeft jouw kindje het goed gedaan of was hij erg verdrietig? Met die informatie kun je uitvinden wat het beste werkt voor jouw zoon of dochter. Omdat kinderen pas vanaf 5 jaar leerplichtig zijn, hoef je als ouders een 4-jarige niet elke dag naar school te sturen. In deze periode kan de kleine dus op zijn of haar eigen tempo wennen aan de gang van zaken op school.Over de Auteur

Schrijver van veel verschillende blogs online op het gebied van voeding, lifestyle, vakantie en ouderschap.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[269 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo