FB pix Hoe begin je als ondernemer met marketing? - Artikelpost

Hoe begin je als ondernemer met marketing?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 537 | Aantal woorden: 811 | Datum: | 0 commentaar

Als je een eigen bedrijf hebt wil je natuurlijk zo veel mogelijk producten of diensten verkopen. Daarvoor is het belangrijk om een budget vrij te stellen voor marketing. Het is belangrijk om geld in te zetten voor je marketing, omdat de kans hiermee groter wordt dat potentiële klanten jouw bedrijf kunnen vinden. In dit artikel leg ik uit hoe je als ondernemer begint met (online) marketing.
Doelgroep omschrijven

Een van de eerste dingen die je moet doen om succesvol te worden met marketing is de doelgroep omschrijven. Het is belangrijk om de juiste doelgroep in kaart te brengen. Dan weet je precies voor wie je marketing gaat uitvoeren, zodat je de juiste mensen bereikt die geïnteresseerd zijn in je product of dienst. Je moet als ware in je de huid kruipen van de potentiële klanten. Probeer er onder andere achter te komen in welke situaties ze terecht komen, waar ze vandaan komen en wat hun interesses zijn. Uiteindelijk kun je een persona maken. Dan heb je een goed beeld van je doelgroep en ben je een stap verder om marketing succesvol uit te voeren.


Doelen stellen

Vervolgens is het belangrijk om de doelen te formuleren. Wat wil je met je bedrijf bereiken op het gebied van marketing? Wil je bijvoorbeeld meer naamsbekendheid of wil je de doelgroep informeren? Het is belangrijk om hier vooraf al goed over na te denken. Daarnaast is het van belang om de doelen SMART te formuleren. Op deze manier kun je de doelstellingen specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden maken. Op deze manier vergroot je de kans om de doelstellingen te behalen.


SEO

Als je doelen hebt gesteld, kun je gaan nadenken over welke vormen van online marketing je wil inzetten. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Hierbij kun je denken aan SEO, SEA, social media en contentmarketing. Tegenwoordig kiezen steeds meer bedrijven voor SEO. SEO zorgt ervoor dat je hoger in de zoekresultaten van Google terecht komt. Op deze manier komen potentiële klanten sneller op jouw website terecht. Een goede manier om hoger in de zoekresultaten terecht te komen is door middel van linkbuilden. Linkbuilden wordt ingezet om links te verkrijgen op andere websites. 

 

Voor meer informatie over linkbuilding kun je een kijkje nemen op https://www.reputatiefabriek.nl/.

Over de Auteur

Ik vind het leuk om te schrijven over alles wat te maken heeft met het runnen van een bedrijf.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo