FB pix Hoe kies je de juiste bloemen voor de uitvaart? - Artikelpost

Hoe kies je de juiste bloemen voor de uitvaart?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 346 | Aantal woorden: 382 | Datum: | 0 commentaar

Het kan lastig zijn om de juiste bloemen te kiezen voor een uitvaart. Zeker als je die persoon minder goed kende of bang bent om een verkeerde keuze te maken. Hieronder geven wij tips hoe je de juiste bloemen kunt kiezen voor een uitvaart. Elke bloem kent vaak een diepere betekenis door zijn of haar kleuren of oorsprong. Als je de betekenis eenmaal kent is het wellicht makkelijker om de juiste bloemen te kiezen die passen bij de overleden persoon.

Betekenis bloemen

De meeste bekende bloemsoorten in Nederland kennen een diepere betekenis. Zo staat de roos onder andere voor liefde, dankbaarheid en geluk. De tulp staat ook voor liefde en een glimlach. Een orchidee en amaryllis staan meer voor schoonheid en elegantie en een vergeet mij nietje is altijd een mooie bloem voor in een rouwboeket op een uitvaart. De lelie staat voor hoop en het feit dat je altijd in iemand zijn gedachten zult blijven. Dus ook een mooie bloem om te verwerken in het rouwstuk. Door een rouwstuk via Rouwboeket.nl te bestellen weet je zeker dat het een prachtig stuk is en dat deze tijdig geleverd wordt. 

Gekleurde bloemen

Ook kleuren kunnen een betekenis aan bloemen geven. rood staat voor passie, liefde en kracht, terwijl gele bloemen staan voor vreugde, vrolijkheid en warmte. Witte bloemen staan voor natuurlijke liefde, reinheid en frisheid en oranje bloemen staan juist voor gezelligheid, warmte, plezier en energie. Paarse bloemen worden voornamelijk gebruikt tijdens begrafenissen en staan voor ernst en rouw. Kies je voor diverse kleinere boeketten? Of ga je voor grote, uitbundige bloemstukken? Had de overledene een ingetogen karakter? Dan past een bloemenzee daar wellicht niet bij en is de keuze voor subtielere kleine rouwboeketten of bloemstukken wellicht een betere optie. Echter is het het allermooiste compliment als de bezoekers op de uitvaart de overleden persoon herkennen in de bloemen/bloemenkleuren die gekozen zijn. Dit zal waarschijnlijk een welkome troost bieden.Over de Auteur

Ik schrijf graag over diverse onderwerpen. Ditmaal geef ik tips voor het kiezen van de juiste rouwbloemen voor de uitvaart. Lees hier mijn tips.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo