Hoe kies je de juiste doos? - Artikelpost

Hoe kies je de juiste doos?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 181 | Aantal woorden: 743 | Datum: | 0 commentaar

Kies je een standaard doos of laat je er een doos op maat maken? Veel bedrijven maken de fout door een standaard doos te kiezen. Ze denken dat een doos op maat duurder is, gepaard gaat met lange levertijden en dat het bestellen hiervan veel kennis vereist. Echter zijn dozen op maat vaak goedkoper, makkelijk online te bestellen en vaak snel leverbaar. In de artikel een aantal zaken waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht bij het kiezen van de juiste doos. Jouw product, de transportmethode en de gewenste klantervaring staan centraal bij het kiezen van een type doos. 

Inpakgemak

Heb je ook nagedacht over het inpakgemak van jouw doos? Neem bijvoorbeeld een langwerpige product. Dit kan verpakt worden in lange FEFCO 0201. Hiervoor zijn lange stukken tape nodig over de lengte zijde, dit is van arbeidsintensief en kost veel tape. Hier kan ook gekozen worden voor een hoge FEFCO 0201 als kokerdoos, snel op te zetten en weinig tape nodig. Is een kokerdoos niet handig voor jouw product dan kan een FEFCO 0203 uitkomst bieden. Een vouwdoos met overslaande kleppen die ervoor zorgen dat niet over de gehele lengte van de doos tape gebruikt hoeft te worden. Is je langwerpige product ook nog eens plat en breed dan worden deze vaak verpakt in wikkelverpakkingen zoals de FEFCO 0409 waarbij de doos eenvoudig om het product kan worden gewikkeld. Denk daarom goed na hoe een doos in te pakken is, dit kan veel tijd opleveren. 

Transportmethode

Verstuur je kwetsbare producten via pakketdienst? Denk dan niet alleen na over het type doos maar denk ook na over de sterkte van het karton. Een sterker karton kan het verschil maken tussen een beschadiging van je product tijdens transport of niet. Er zijn veel verschillende kartonkwaliteiten beschikbaar met iedere zijn eigen kenmerken. Door middel van een edge-crush-test wordt de sterkte van een kartonkwaliteit bepaald. De ECT waarde is een goede indicator van de sterkte van het karton en kan gebruikt worden om kartonsoorten met elkaar te vergelijken. Vergelijk daarom niet op basis van karton dikte, maar op karton eigenschappen zoals de ECT waarde. 

Klantervaring

De doos is het eerste is wat de klant op de klant ziet van jouw bedrijf en speelt daarom een grote rol in de customer journey. Steeds meer bedrijven zien dit in en kiezen daarom voor op maat gemaakte dozen. Een positieve klantervaring zonder deze op te zadelen met overbodig vulmateriaal. Verzenddozen zoals de FEFCO 0427 zijn geliefd vanwege hun grote draagkracht maar vooral voor de uitpak-ervaring.Over de Auteur

Kies je een standaard doos of laat je er een doos op maat maken? Veel bedrijven maken de fout door een standaard doos te kiezen. Ze denken dat een doos op maat duurder is...

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo